Home Društvo Biciklisti i planinari sakupili 1200 maraka za Anu Ritu Puljić

Biciklisti i planinari sakupili 1200 maraka za Anu Ritu Puljić

SHARE

Udruga “Moj Grad” Mostar, Biciklistički klub Mostar i Hrvatsko planinarsko društvo “Prenj 1933” prikupili su oko 1200 konvertibilnih maraka u dvije humanitarne sportske manifestacije koje su se u nedjelju održale s ciljem prikupljanja novčane pomoći za oboljelu djevojčicu Anu Ritu Puljić.

Prvo je održana humanitarna biciklijada ulicama Mostara pod nazivom “Vožnja za život” a nakon toga tradicionalni uspon na Čabulju u okviru manifestacije “Mostar Outdoor 2017”.

Zahvaljujemo svima koji su se solidarizirali i pomogli u prikupljanju financijskih sredstava koja će, vjerujemo, pomoći u liječenju naše male sugrađanke, naveli su organizatori.

Ana Rita Puljić je trogodišnja djevojčica koja nikad nije stala na svoje noge, a velika želja joj je da pleše s prijateljicama. Boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četiri godine završe na respiratoru.

Ona sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj. Cijena jedne injekcije je 100.000 eura, a treba ih godišnje primiti bar pet.