Home Društvo U Širokom održana sjednica Županijskog stožera civilne zaštite: Evo koje su odluke...

U Širokom održana sjednica Županijskog stožera civilne zaštite: Evo koje su odluke donesene

SHARE

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu 3. listopada 2017. godine održana je 8. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite. Usvojen je sljedeći dnevni red:

1. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 7. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite – Informacija o realizaciji odluka s prethodne sjednice

2. Razmatranje i davanje mišljenja na Plan o izmjenama i dopunama Plana o korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2017. godini

3. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova otvorenja prostorija Uprave i Operativnog centra

4. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za nabavu goriva

5. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za osiguranje pripadnika Službi za zaštitu i spašavanje

6. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za GSS Široki Brijeg

7. Razmatranje i davanje mišljenja o visini naknade za rad članova Županijskog povjerenstva za procjenu šteta (prijedlog Županijskog povjerenstva za procjenu šteta)

8. Zahtjevi

9. Razno

Na sjednici su nazočili: Zdenko Ćosić zapovjednik Stožera, dr. Drago Martinović načelnik Stožera, te članovi Stožera Zdravko Boras, Toni Kraljević, Stjepan Bogut, Miroslav Ramljak, Zoran Zadro, Jadranka Karačić, Mario Bošnjak i Zoran Polunić.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 7. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite, Stožer je dao pozitivno mišljenje na Plan o izmjenama i dopunama Plana o korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2017. godini.

Stožer je jednoglasno usvojio Odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova otvorenja prostorija Uprave i Operativnog centra, o izdvajanju sredstava za nabavu goriva, te Odluku o izdvajanju sredstava za službu za zaštitu i spašavanje GSS ‘Široki Brijeg’.

Stožer je također usvojio i Odluku o izdvajanju sredstava za osiguranje pripadnika Službi za zaštitu i spašavanje.

Stožer je dao pozitivno mišljenje na prijedlog Povjerenstva za procjenu šteta o visini naknade za rad članova Županijskog povjerenstva za procjenu šteta.