Home Nekategorizirano VIDEO Od junaka 21. stoljeća do sprdnje: Jedna snimka uništila je ugled...

VIDEO Od junaka 21. stoljeća do sprdnje: Jedna snimka uništila je ugled Kralja Instagrama

SHARE

ORUŽJE i žene dovele su Dana Bilzeriana tamo gdje je danas – do titule Kralja Instagrama s 23 milijuna pratitelja te u vilu punu oružja i golih žena. Njegov profil na Instagramu pun je fotografija njega i žena u divljini, koje prikazuju kako se igra sa svojim arsenalom oružja i napinje bicepse koji su široki poput bedara žena kojima je okružen, piše Washington Post.

Bilzerian je trenirao da postane dio američki marinac, a iako u tome nije uspio, često se hvali svojom snagom.

“Moj najveći strah je da će netko provaliti u moju kuću, a ja neću moći odlučiti iz koje puške pucati na njih”, napisao je nekoć pored fotografije stola prekrivenog oružjem.

Postoji čak i videoigrica u kojoj Bilzerian puca u žene zombije u pustinji Nevade, a potom i u gradu.

No u nedjelju navečer, u stvarnom Las Vegasu, zvijezda Instagrama našla se usred najgoreg pokolja u modernoj američkoj povijesti. Kako je rekao, vidio je ubijenu ženu.

Okrenuo je kameru prema sebi dok je hodao, zadihan na mjestu zločina i odlučan da dokaže godine hvalisanja na internetu.

“Pokušavam nabaviti pušku. Jebeno se vraćam nazad, vidio sam curu koju su upucali u lice pored mene, mozak joj je virio iz glave”, rekao je.

Sljedeći isječak, koji se nakratko pojavio na njegovom profilu i otada se dijeli društvenim mrežama, pokazuje kako stoji ispred policijskih svjetala, pomalo zbunjen.

“Hm, ulovili su ubojicu. Vraćam se doma, mislim da ja tu ne mogu napraviti ništa”, rekao je. Pored njega nije bilo puške, a bijes je nestao iz njegovog glasa.

Vratio se kući, ostavivši obožavatelje u nedoumici je li u stvarnom životu drugačiji od lika s društvenih mreža. Bilzerian, koji isprva nije želio davati izjave medijima, tvrdio je kasnije da je u noći kad je ubijeno 59 osoba, a stotine su ranjene pomagao jednoj ženi. Dok su jedni u drugom videu vidjeli nešto vrijedno divljenja, bez obzira na to je li bio naoružan ili ne, drugima je njegov bijeg od opasnosti dokazao ono što su oduvijek sumnjali.

“Zato djeca ne bi smjela smatrati junakom nekoga zbog broja pratitelja na Instagramu. Glumiti operativca pred kamerama je lako, no kad ženu upucaju u glavu, on bježi snimajući se. Molim vas, prestanite biti nešto što niste”, poručio mu je Dakota Meyer, marinac odlikovan medaljom časti.

Je li Bilzerian stvarno čovjek kakvim se predstavlja tema je rasprava već četiri godine, koliko je on aktivan na Instagramu. Proslavio se kao lice sa snimke svjetskog turnira u pokeru 2013. godine, na kojoj ga miluje atraktivna žena. Bez obzira na to što u videu nije imao veliku ulogu, on se proširio društvenim mrežama.

Nakon toga detalji iz njegovog bizarnog stila života podigli su prašinu oko njega, a njegova slava je rasla.

GQ je pisao da je strastveni kockar, koji je jednom na bacanju novčića izgubio 2.3 milijuna dolara. Odrastao je u vili s 11 soba, a do 30. godine svoje imanje u Los Angelesu napunio je oružjem i polugolim ženama. Oboje se nalazi na njegovim objavama na društvenim mrežama.

“On je spoj Brucea Waynea i Hugha Hefnera”, pisao je GQ, no ličnost Brucea Waynea nikad se nije pokazala u stvarnosti. Bilzerian je jednom lažirao svoje uhićenje kako bi snimio video, a zapravo je u policijskom autu jeo krafne. Kad je zaista uhićen 2014. godine zbog optužbi da je radio bombu, nagodio se i sve što je morao napraviti bilo je snimanje jednominutnog videa u kojem je dosadnim glasom objavio da “prije pucanja morate provjeriti zakone”.

Svoj raskošni stil života financirao je novcem iz zaklade koju je osnovao njegov otac, koji je u zatvoru završio zbog prijevare. Bilzerian je pak uhićen jer je navodno udario ženu u lice na izložbi, no on je to demantirao. Kad ga je pornozvijezda optužila da joj je slomio nogu, preko svojih odvjetnika joj je poručio da će je tužiti zbog klevete, pobijediti, uzeti joj sve što ima i dići u zrak u pustinji.

Ti incidenti nisu mu naštetili, no ono što se dogodilo u nedjelju u Vegasu moglo bi.

“Dobro je da si trenirao da postaneš marinac i da si pobjegao od svega”, sukus je komentara koje su pratitelji ostavili na njegovom profilu na Instagramu.

Čini se da Bilzerian misli da se ne mora braniti od tih optužbi.

Za magazin People rekao je da je bio na pozornici festivala Route 91 Harvest, gdje se družio s pjevačem kad su počeli odjekivati pucnji s prozora hotela na drugoj strani ceste.

“Bio sam prilično miran kad se sve uzme u obzir, no otrčao sam na sigurno”, rekao je.

Dodao je da je stvarno vidio ubijenu ženu te je drugu ranjenu ženu odveo u bolnicu, a nakon toga se s puškom vratio na mjesto zločina. No policija je već bila tamo pa se vratio kući.

“Mislim da nisam bio heroj, samo sam želio napraviti pravu stvar”, zaključio je.