Home Crna kronika Potvrđena optužnica Ljubušaku koji je pijan skrivio prometnu nesreću sa smrtnim ishodom

Potvrđena optužnica Ljubušaku koji je pijan skrivio prometnu nesreću sa smrtnim ishodom

SHARE

Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu ovoga tužiteljstva podignutu protiv M. G. (20) zbog izazivanje prometne nesreće u mjestu Proboj, Općina Ljubuški, u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, te zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji.

“Ročište radi izjašnjenja o krivnji pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu zakazano je za ponedjeljak 16. listopada 2017. godine”, potvrdi je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Optužnicom ovoga tužiteljstva M. G. tereti se da je dana 1. ožujka 2017. godine, oko ponoći, u mjestu Proboj, Općina Ljubuški, na dijelu magistralne ceste Ljubuški – Grude, upravljajući vozilom marke BMW tip 3, izazvao prometnu nesreću u kojoj je zbog zadobivenih ozljeda suvozač u njegovom vozilu preminuo 18. ožujka 2017. godine u SKB Mostar.

“Optuženom je stavljeno na teret da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila i vozio brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 40 km/h, pa je pri ulasku u jednu krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u rubnik, a potom i u metalni rasvjetni stup koji se nalazio na nogostupu, posljedicom čega je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede”, zaključio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić.