Home Društvo FOTO/VIDEO: Guslar Marko Čolak na Ledincu organizirao silo, povodom izdavanja prvog CD-a

FOTO/VIDEO: Guslar Marko Čolak na Ledincu organizirao silo, povodom izdavanja prvog CD-a

SHARE

Marko Čolak, jedan od najpoznatijih grudskih guslara, u svome rodnom Ledincu organizirao je veliko druženje povodom objave njegovog prvog nosača zvuka pod nazivom Blago Zadro.

Tako je ovaj 22-godišnjak ujedno napravio i promociju CD-a za svoju obitelj i prijatelje te kolege etnoglazbenike kao i sve one koji su ovih mjeseci bili uz njega i podržavali njegov rad.

– U mojoj glavi dugo se motala ideja da snimim prvijenac, prvi CD, a želja je bila da tu opjevam svoje rodno selo. A opet, takvih pjesama u guslarstvu ima mnogo, pa sam došao na ideju da opjevam nekog iz svoga sela, a nema većeg od Blage Zadre, pa sam zapjevao o cijelom njegovom životu, od rođenja do herojske smrti – govori za Grude.com Čolak. Njegova kuća je bila puna ljudi, na promociju su došli brojni guslari i gangaši. – Ovo je bilo neslužbeno silo na Ledincu, prvo, pa vjerujem da će prerasti u tradiciju. Bile su tu Dream team babe iz Ljubuško, Bećari s kamena, gangaši iz Knešpolja, Tomislavgrada, naravno i tvorac moje pjesme Frano Mikulić Jukić, a bio je tu i Zdenko Damjanović poznati hercegovački glazbenik. Od pola šest do samoga jutra trajalo je druženje uz pjesmu, gangu, bećarac, gusle, diple, lijericu… – nabraja za Grude.com Čolak. Bliži se 16. listopada, obljetnica smrti legendarnog generala, stoga su Gruđani posebno emotivni. To potvrđuje i Čolak. – Za mene je general Blago Zadro legenda Domovinskog rata. Veliki čovjek i domoljub – govori nam Čolak. Njegova ljubav prema guslama počela je uz Radio Grude, na kojima je slušao Željka Šimića, pa Milu Bondžu. – To mi je se svidjelo do te mjere da sam počelo malo uz pomoć Željka, malo uz pomoć danas pok. Mile i tako je sve krenulo – ističe Čolak.

Njegova priča nastavlja se dalje. Svi koji žele imati Čolakov CD mogu ga kupiti na prodajnim mjestima str. Čolak Ledinac, str. Kazić Ledinac i Perišić Benz Grude, kao i kod Marka osobno, a javiti mu se možete na broj 063/448:980.