Home Društvo Kapa dolje: Nevjerovatna poruka direktora HIFA-e na Facebooku

Kapa dolje: Nevjerovatna poruka direktora HIFA-e na Facebooku

SHARE

Dobrih ljudi još uvijek, društveno odgovornih kompanija također. U teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se Bosna i Hercegovina nalazi, ipak ispliva nečije dobro srce i uljepša nam svakodnevnicu.

Dobro srce ovog dana je Ahmed Ahmetlić, jedan od direktora u kompaniji HIFA. On je naime uspio napraviti nešto što je potpuno oduševilo korisnike društvenih mreža. Sa samo jednom rečenicom. Naime, najbolja bh. karatistkinja Ajla Mahmutović nije mogla putovati na Svjetsko prvenstvo zbog nedostatka novca. Napisala je na Facebooku status:

”Neka iznutrina me boli što ću upravo podijeliti ovu vijest sa vama. Bez obzira što sam pokazala da sam najbolja i postala prvakinja Bosne i Hercegovine po sedmi put, moje mjesto na SP na Tenerifima će preuzeti djevojka koju sam pobjedila u finalu Državnog prvenstva, prošli vikend, a koja može platiti odlazak. Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči, kad znam koliko stvari bih im oduzela”, napisala je Ajla.

A onda se javio Ahmed Ahmetlić i poručio Ajli da će HIFA snositi sve troškove. I izazvao oduševljenje na društvenim mrežama.

”Djevojko, ne poznajem te ali nema razloga da takav talenat napusti BiH. Hifa Petrol ce ti uplatiti sva potrebna sredstva za odlazak. Javi se u inbox i napisi broj racuna”, napisao je Ahmetlić. Ovdje pogledajte reakcije na njegovu poruku.

Šta reći osim, svaka čast ljudi. Dobro će se dobrim vratiti.