Home Šport Zlatko Dalić novi je izbornik, vodi Hrvatsku već protiv Ukrajine

Zlatko Dalić novi je izbornik, vodi Hrvatsku već protiv Ukrajine

SHARE

Zlatko Dalić novi je izbornik i on će voditi hrvatsku reprezentaciju već u ponedjeljak protiv Ukrajine u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Dosadašnjem izborniku Anti Čačiću nakon nekoliko loših rezultata presudio je neodlučeni ishod s Finskom (1:1). Čelnici HNS-a nakon utakmice su do dugo u noć raspravljali o Čačićevoj sudbini te o mogućem nasljedniku, a konačna odluka donesena je na današnjem izvanrednom sastanku u Opatiji.

I dok su reprezentativci odrađivali trening na Rujevici pod vodstvom Josipa Šimunića i Ante Miše stigla je potvrda da Dalić preuzima reprezentaciju. Iako su se spominjali još neki kandidati poput Branka Ivanovića i Roberta Prosinečkog, upravo je Dalić najbolje kotirao za poziciju izbornika. A i sam je nedavno za sportski tjednik Max, potvrdio da je spreman odmah preuzeti momčad.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u 12.30 sati trebao bi se obratiti javnosti, a reprezentacija će potom iz Zračne luke Franjo Tuđman letjeti za Kijev, i to s novim izbornikom.