Home Kultura #zagrlizaljubav: MODAMO i BINGO za utrku Race for the Cure donirali 5.000...

#zagrlizaljubav: MODAMO i BINGO za utrku Race for the Cure donirali 5.000 KM

SHARE

Sigurno da nije postojao ljepši način nego zagrljajima završiti kampanju koja nosi naziv #zagrlizaljubav. Naime, još početkom petog mjeseca ove godine uredništvo MODAMO.info portala je zajedno s kompanijom Bingo pokrenulo humanitarnu akciju #zagrlizaljubav.

U MODAMO.uredništvu su osmislili ceker koji je dizajniran, sašiven i tisan u BiH i koji nosi natpis bh. pisca Alena Agića, mnogima poznat pod imenom Magic Whisperer, a kupovinom cekera na blagajnama odabranih Bingo marketa po cijeni od 5,90 KM kupci su donirali svoj novac za utrku Race for the Cure koja se danas održala u Sarajevu. Ova utrka, poznata i kao utrka za ozdravljenje je pokrenuta s ciljem osnaživanja žena u borbi protiv raka dojke, a danas je na njoj sudjelovalo više od 5000 žena iz cijele Bosne i Hercegovine.

Među sudionicama utrke danas je posebno atraktivan bio ‘FREE HUGS’ kutak u kojem su predstavnici kompanije Bingo i MODAMO.info, zajedno s ambasadoricama kampanje Naidom Kundurović, Ernom Saljević i Mimom Vasić rado zagrlili sve drage dame vedrog duha.

„Poseban je bio doživljaj uživati u zagrljajima žena okupljenih oko utrke Race for the Cure. Danas smo se uistinu još jednom uvjerili da smo kampanjom uspjeli probuditi želju za zagrljajima i nadamo se da će ta pozitivna energija isijavati iz svih dama koje su kupile svoj ceker i ponosno ga nose. Imaju i zašto, jer upravo zahvaljujući tim Bingo kupcima danas smo ponosno u njihovo ime uručili donaciju od vrijednih 5.000 KM za potporu ovoj itekako važnoj utrci.“, rekla je Ana Ćavar, direktorica MODAMO.koncepta.

„Veliko nam je zadovoljstvo i čast biti dijelom ovog divnog projekta. Danas smo se grlili sa ženama koje su najveći borci, koje su se uhvatile u koštac s okrutnom bolešću i pobijedile su je. S ljudima koji podržavaju svoje sestre, majke, supruge, u borbi protiv karcinoma dojke. Drago nam je što smo pozvani da budemo partner ovakvom događaju i ovom prilikom zahvaljujemo našim kupcima koji su kupovinom  cekera „Zagrli za ljubav“ podržali kampanju. Zahvaljujući njima i našim ambasadorima i Modamo.timu, danas smo Udruženju donirali 5.000,00KM.“, s velikim veseljem je istaknula Tatjana Paunoski, voditeljica službe marketinga kompanije Bingo.

Dio atmosfere s današnjeg druženja ćete zasigurno moći osjetiti kroz fotografije u nastavku članka, a mi vas pozdravljamo do nekih novih, lijepih, zajedničkih MADE IN BIH priča, priopćeno je.