Home Društvo Auto za 350 eura: Banke prodaju zaplijenjena auta za siću

Auto za 350 eura: Banke prodaju zaplijenjena auta za siću

SHARE

SVAKODNEVNA PONUDA POLOVNIH AUTOMOBILA KOJI SU JEFTINIJI I DO 1.500 EURA U ODNOSU NA ISTE MODELE NA AUTO-PIJACAMA, A NAJJEFTINIJI MODEL MOGUĆE JE KUPITI I ZA 354 EURA.

Na poznatom sajtu Doboš se prodaju razne nepokretnosti i pokretnosti zaplijenjene zbog neplaćanja rata za kredit ili lizing, no najveće interesovanje vlada upravo za dobro očuvanim automobilima.

Među najpovoljnim je   trenutno BMW iz 1997. godine koji se prodaje vjerovali ili ne za samo 354 eura. Takođe može se naći i folksvagen golf koji se prodaje po cijeni od 455 eura, pežo 1999. godine za 483 eura i mercedes iz 1987. godine od 856 eura.

Automobile je moguće kupiti direktnom pogodbom sa vlasnikom ili na aukciji gde su prodavci banke, lizing-kuće, izvršitelji i stečajni upravnici. Cijena na licitaciji iznosi 30 do 60 posto procijenjene vrijednosti, a svi zainteresovani su dužni da prije licitacije uplate 10 posto iznosa kao garanciju da su ozbiljni kupci.

Kako su objasnili u jednoj banci za “Srpski telegraf”, kada klijent vrati lizing-kompaniji vozilo, cijena se određuje na osnovu procjene vrijednosti i ostatka duga. Mnogi od njih su stari svega nekoliko mjeseci, ali ima i onih koji su stari više godina.

– Oni mogu da se otplate u cijelosti ili da se novi kupac obaveže novim lizing-ugovorom. Za vozila niže i srednje klase uglavnom se zanimaju fizička lica i preduzetnici, dok su kupci za automobile više i luksuzne kategorije uglavnom kompanije i njihovi vlasnici – kažu u banci.