Home Društvo Prevarantice po Hercegovini prikupljaju novac za Anu Ritu Puljić

Prevarantice po Hercegovini prikupljaju novac za Anu Ritu Puljić

SHARE

Dvije nepoznate ženske osobe, predstavljajući se kao članice navodne Udruge ”Bolji život”, tražile su novac na javnim mjestima te u trgovinama i ugostiteljskim objektima tvrdeći da isti prikupljaju za 3-godišnju Anu Ritu Puljić.

Kako doznaje Bljesak.info, prevarantice su primijećene tijekom utorka u Mostaru, Širokom Brijegu i Ljubuškom kako prilaze ljudima s kutijama u ruci pozivajući ih da daju novac za liječenje trogodišnje djevojčice.  Iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke potvrđeno je za Bljesak.info da slučaj još uvijek nije prijavljen policiji te da nemaju nikakvih saznanja.

Svi građani koji primijete sumnjive osobe mogu ih prijaviti policiji na broj 122. ”Sve akcije koje se rade za Anu Ritu su javne i popraćene medijski. Apeliram na ljude da ne nasjedaju na akcije u kojima osobe s kutijama hodaju po gradu i radnjama te na taj način prikupljaju pomoć.

Novac se uvijek skuplja uz neke akcije s kojima smo upoznati i mi i javnost, a donacije možete dati i u označene kutije koje se nalaze u nekim trgovinama i ugostiteljskim objektima”, izjavila je za Bljesak.info Marija Puljić, majka 3-godišnje Ane Rite za čije liječenje se prikuplja novac uputivši zahvalu svima koji su do sada pomogli na bilo koji način.

Zamolila je sve ljude da joj se za bilo kakvu informaciju jave na broj mobitela: 063/390-329. Također, zamoljeni su i vlasnici objekata da ustupe nadzorne snimke ukoliko su ih prevarantice posjetile. Podsjećamo, trogodišnja Ana Rita Puljić iz Stoca boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije, koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četvrte godine života završe na respiratoru.

Ona sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100.000 eura, a treba ih primiti godišnje barem pet.

Ani Riti Puljić možete pomoći pozivom na humanitarni broj 092 890 858 (HT Eronet) i 090 291 083 (BH Telecom) i tako donirati 2 KM, a pomoći možete i uplatom novčanih sredstava, sukladno vašim mogućnostima, na račun otvoren kod UniCredit Banke d.d:

Primatelj: Ana Puljić
Transakcijski broj: 3389102546562927
Poziv na broj 40540543001

Uplate za inozemstvo:
Primatelj: Marija Puljić
BA393381302863281218
SWIFT: UNCRBA22 –