Home Crna kronika Mostar: Tri osobe uhićene zbog proizvodnje i prodaje droge

Mostar: Tri osobe uhićene zbog proizvodnje i prodaje droge

SHARE

U srijedu 11. listopada 2017. godine Odjel za posebne namjene Sektora kriminalističke policije zajedno s pripadnicima Jedinice za potporu Krim grupe PS Čapljina te PS Mostar Jug na više lokacija u HNŽ-u proveli su operativnu akciju protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić na konferenciji za medije, akcija je planirana već duži vremenski period, a jučer je uspješno izvedena.

U ovoj akciji tri osobe su uhićene, a zaplijenjena je veća količina stabljika koje svojim izgledom asociraju na kanabis te je oduzeta i određena količina naoružanja.

“Oko 10 sati u mjestu Rabina, općina Mostar, izvršen je pretres kuće, pomoćnih prostorija te zemljišta oko kuće, a u korisnika F.M. (1981.) pretresom je pronađeno 19 stabljika visine oko dva metra koje izgledom asociraju na marihuanu. Na tavanu pomoćne prostorije pronađeno je više osušenih stabljika i grančica koje su se sušile na gredama. U prostoriji koja služi za sušenje pronađene su tri stabljike. U spomenutim prostorijama pronađeni su termometri koji služe za održavanje ujednačene temperature neophodne za sušenje stabljika”, kazao je Marić.

Dodao je da je u spavaćoj sobi koju koristi osumnjičeni pronađeno je 14 staklenih tegli u kojima se nalazila osušena biljna masa koja je asocirala na marihuanu te automatska puška s 51 komadom streljiva, kao i jedna puška, tzv. Dobošar.

Marić je istaknuo da su daljnjom kriminalističkom istragom i operativnim radom sudionika akcije u mostarskom naselju Zalik izvršen je pretres stambenog objekta kojeg koristi osoba inicijala M.K. (1986.) gdje je pronađena i oduzeta određena količina marihuane i dvije ručne bombe, a osumnjičeni je lišen slobode.

U daljnjem postupku provođenja operativne akcije oko 18 sati u mjestu Kružan, općina Mostar izvršen je pretres kuće koju koristi A.H (1985.) gdje je pronađena i oduzeta oprema za proizvodnju kanabisa u zatvorenom prostoru, a osoba je lišena slobode.

Odjel za posebne namjene sektora KRIM policije HNŽ-a provodi istragu nad osumnjičenim te će predmet slijediti nadležnom tužiteljstvu.