Home Šport Krešimir Šimić junak treće, najteže dionice ultramaratona Zagreb – Vukovar

Krešimir Šimić junak treće, najteže dionice ultramaratona Zagreb – Vukovar

SHARE

Vodeći u utrci Robert Radojković na pola puta gotovo je odustao zbog iscrpljenosti, ali je smogao snage, istračao najtežu dionicu i zadržao vodstvo 

Po šesnaesti put, iz Zagreba je startalo je 9 maratonaca, koji će u pet dionica trčati 344 kilometara, maraton koji je najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe. Treća dionica trčana je od Novske do Slavonskog Broda i to u dužini 90,5 km.

Jedan od junaka ovog ultramaratona je hrvatski policajac Krešimir Šimić iz Slavonskog Broda koji je uspješno svladao i treću, najdužu i najtežu dionicu ultramaratona Zagreb – Vukovar.

Šimić je sin poginulog hrvatskog branitelja, a za ovogdišnju proslavu Oluje na kninskoj tvrđavi čitao je pismo kao dijete poginulog branitelja.
–  Ova utrka ne može proći bez emocija. Moja trkačka karijera traje 17 godina i ovo je kruna moje karijere, imam preko 60 tisuća kilometara u nogama, ali ova utrka i dolazak u moj grad za mene imaju posebnu i najveću težinu.
Htio sam da Slavonski Brod započne živjeti trčanje, pokrenuli smo i Školu trčanja i zahvaljujem ovim divnim ljudima u plavim i ljubičastim majicama, koji su mi bili velika podrška na polovini ove utrke. Jako sam zadovoljan ovom utrkom i dio je jednog projekta, autobiografskog filma kojeg snimamo na ovoj utrci.
HOS-ov Ultramaraton od Zagreba do Vukovara u čast poginulim hrvatskim braniteljima primio je vrlo emotivno
–  Otac mi je poginuo u Domovinskom ratu braneći Vukovar i kada su me pitali bi li mogao ovakav ultramaraton istrčati negdje drugdje, odgovor bi bio ne. Samo od Zagreba do Vukovara. Supruga i kćer Patricija su mi velika podrška na ovom putu, kazao jee vrlo emotivno brodski ultramaratonac Krešimir Šimić. 
HOS-ov ultramaraton od Zagreba do Vukovara  trči se u sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a i na sve hrvatske branitelje Domovinskog rata koji su sudjelovali u obrani Republike Hrvatske, trči se Memorijalna utrka “Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” od Zagreba do Vukovara.

Trga siječanjskih žrtava u zagrebačkoj Kustošiji, ultramaratonce su ispratili brojni građani, gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici ministarstva i braniteljskih udruga, a kako je istaknuo Ivan Friščić, predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a, utrka je posvećena hrvatskim bojovnicima koji su krenuli 1991. godine u pomoć opkoljenom Vukovaru.

Ultramaraton ima pet dionica – Zagreb-Ivanić Grad, Ivanić Grad-Novska, Novska-Slavonski Brod, Slavonski Brod-Osijek i Osijek-Vukovar.

Pobjednik druge etape od Ivanić Grada do Novske u dužini 72 kilometra je hrvatski ultramaratonac Robert Radojković, koji je pobjednik i prve etape, a u jednom tenutku je skoro odustao.

– Pripremao sam se primarno za ovu utrku, ali iz Saveza sam dobio poziv da trčim Zagrebački maraton. Danas sam platio cijenu i na pola utrke praktički odustao, jer sam na pola utrke stao na sat vremena i skoro odustao. Poslije sam ipak nastvavio, prednost je velika, ali htio sam skinuti rekord staze. Ova utrka crpi sve više i više, sutrašnja etapa je kraća, ali nije lakša, nadam se kako ću uspjeti zadržati vodstvo –  rekao je vodeći Robert Radojković. 

Nakon dočeka u Novskoj, odmora i noćenja, trkači su nakon odavanja počasti braniteljima kod spomenika u Gradskom parku startali prema Slavonskom Brodu, najduži dio Memorijalnog ultramaratona. Sa središnjeg gradskog trga ispratili su ih i atletičari i trkači Atletskog kluba “NoGa” Novska.

Organizatori utrke posebno su se zahvalili Gradu Novska, na stalnoj potpori pri održavnju utrke, gradonačelniku Marinu Piletiću te Željku Soldi, vukovarskom branitelju.

Dana se trči  četvrta dionica od Slavonskog Broda do Osijeka i duga je 84 kilometara. Dolazak trkača u Vukovar na Spomen područje Ovčara očekuje se u subotu, 14. listopada.

Sretno, ultramaratonci!

3. dionica Novska – Slavonski Brod 90,5 km

 

RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Robert Radojković 105 CRO 8:01:15
2. Boris Ivanovič 107 SLO 8:51:11
3. Matija Zadravec 006 CRO 8:54:30
4. Krešimir Šimić 103 CRO 9:47:01
5. Miroslav Ban 104 CRO 10:12:58
6. Zmago  Horvat 102 SLO 11:09:24
7. Duško Štrbac 101 CRO 11:09:25
8. Mirko Ervačić 108 CRO 11:46:53