Home Kultura RAŠTIKIJADA: Ove godine natjecanje podijeljeno u 2 kategorije – tradicionalna hercegovačka raštika...

RAŠTIKIJADA: Ove godine natjecanje podijeljeno u 2 kategorije – tradicionalna hercegovačka raštika i inovativna jela od raštike

SHARE
I ove godine održava se jednistvena manifestacija u Hercegovini RAŠTIKIJADA 2017 na Agroturizmu Marića Gaj 4. studenog 2017. godine od 16:00.

Šestu godinu za redom, u subotu 4.11.,  Agroturizam Marića Gaj u Grudama  postat će centar svijeta za sve ljubitelje raštike na svjetskom prvenstvu ili olimpijskim igrama u kuhanju raštike gdje prošlogodišnji pobjednici Hajdučke vrleti Blidinje brane naslov protiv jake međunarodne konkurencije.

Manifestacija je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini.

Samo natjecanje služi za upoznavanje s novim receptima jednog, skoro, zaboravljenog jela, druženju ljubitelja tog jela te promociji istog.

Cilj je da se raštika nakon godina zaborava i zapostavljanja vrati na jelovnike restorana i obiteljske stolove. Natjecatelji su privatni ljubitelji kuhanja kao i profesionalni kuhari, a njihova jela ocjenjuje žiri koji je sastavljen od uglednih gostiju iz Hercegovine, profesionalnih kuhara i turističkih djelatnika.

Pored promocije raštike kao jela u Hercegovini, manifestacija služi i kao događaj za privlačenje turista, tako da svake godine sve više stranih gostiju posjećuje Agroturizam za vrijeme RAŠTIKIJADE.

Za sve posjetitelje kao i natjecatelje nakon samog kuhanja, ocjenjivanja jela od žirija te proglašenja pobjednika slijedi zabavni program uz tamburaše i kulturno umjetnička društva.

Ove godine natjecanje je podijeljeno u  dvije  kategorije: Tradicionalna hercegovačka raštika i inovativna jela od raštike.

Za posjetitelje koji žele kušati raštiku, uživati u domaćim vinima i rakijama te dobro se zabaviti uz tamburaše uz kupnju promo čaše od 20 KM osiguran je ulaz i sve gore navedeno.

RAŠTIKIJADA 2017 – satnica:

15.00 – 16.00 prijava ekipa i ždrijeb o poziciji kuhanja
16.00 – 19.00 kuhanje raštike
19.00 – 20.30 ocjenjivanje jela žirija
20.30 dodjela priznanja i proglašenje pobjednika
21.00 zajednička večera sudionika natjecanja uz kulturno zabavni program

 

Svi zainteresirani za prijavu kao natjecatelji mogu na linku pronaći sve potrebne informacije te se uz nekoliko klikova online prijaviti.