Home Društvo Baka Minka provela je u zatvoru četiri dana zbog 624 kune duga....

Baka Minka provela je u zatvoru četiri dana zbog 624 kune duga. Koliko će dana provesti Todorić?

SHARE

I dok pljušte uhićenja oko Agrokora, korisnici društvenih mreža dijele ovu priču o baki koja je odležala 4 dana u zatvoru zbog ozbiljnog kriminala- duga od 624 kune za odvoz smeća

I dok počinje, po svemu sudeći, još jedna hrvatska pravosudna farsa, korisnici društvenih mreža dijele priču o Minki Maltarić, 76- godišnjakinji koja je završila u zatvoru zbog duga od 624 kune.

U studenom 2016. emisija “Provjereno” napravila je priču o umirovljenici iz Zagorja koja živi od 1200 kuna socijalne pomoći, a zbog neplaćenog računa za odvoz smeća osuđena je na četiri dana zatvora.

-Bilo je strahovito, ja vam to kažem. Sve sam probala, na sve mile načine. Nikad nikome nisam bila dužna i sve sam redovito plaćala, osim tog jednog računa – rekla je Minka Maltarić, 76-godišnjakinja iz Cvetlina kraj Trakošćana u Provjerenom.

Baka Minka bila je dužna 624 kune (83 eura) za odvoz smeća “Ivkomu” i zbog toga je završila u varaždinskom zatvoru.

– Kada te otključa i onda zaključa, to mi je bilo najteže, jedna velika bol – ispričala je baka.

Priča bake Minke samo je jedna u moru sličnih. I dok obične građane i sirotinju hrvatsko pravosuđe i država gazi kao španjolskom čizmom, pravi kriminalci su na slobodi, okruženi dobrim odvjetnicima i pravnim savjetnicima.

Podsjetimo, u Hrvatskoj nitko od glavonja nikada nije pravomoćno osuđen ni za jednu korupcijsku aferu. Ili su oslobođeni, ili su zbrisali u inozemstvo i tamo čekaju zastaru. Na televiziji gledamo spektakularne akcije uhićenja, a potom, nekoliko mjeseci kasnije, sve pada u zaborav. Ne vidimo zašto tako ne bi bilo i s Agrokorom.