Home Crna kronika Mladić iz Ljubuškog porekao krivnju zbog smrti suvozača

Mladić iz Ljubuškog porekao krivnju zbog smrti suvozača

SHARE

Upravljajući vozilom marke BMW s 0,96 promila Grgić je izazvao prometnu nesreću u kojoj je od zadobivenih ozljeda smrtno stradao suvozač

U ponedjeljak, 16. listopada 2017. godine, pred sucem za prethodno saslušanje Županijskog suda u Širokom Brijegu optuženi Marko Grgić (20) iz Ljubuškog u nazočnosti svoga branitelja izjavio je da nije kriv zbog kaznenog djela koje mu je optužnicom  Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke stavljeno na teret.

”Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi se tereti da je dana 1. ožujka 2017. godine, oko ponoći, u mjestu Proboj, općina Ljubuški, na dijelu magistralne ceste Ljubuški-Grude upravljao vozilom marke BMW, tip 3 i izazvao prometnu nesreću. Optuženi je pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila vozeći brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 40 km/h pri ulasku u krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u rubnik kolnika, a potom i u metalni rasvjetni stup koji se nalazio na nogostupu.

Dakle, optuženi se tereti da je sudjelovao u prometu na cestama i pri tome se nije pridržavao prometnih propisa i tako ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, te prouzročio smrt svoga suvozača koji je u prometnoj nesreći zadobio ozljede od kojih je 18. ožujka 2017. godine preminuo u SKB Mostar”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.