Home Društvo Od nedjelje naoblačenje, kiša i grmljavina uz umjereno jugo

Od nedjelje naoblačenje, kiša i grmljavina uz umjereno jugo

SHARE

Pred nama su dva ugodna, sunčana i lijepa jesenska dana s iznadprosječnim temperaturama: idealni vremenski uvjeti za boravak na otvorenom. U subotu će zapuhati umjereno jugo, jugozapadnjak, a u nedjelju će doći do jačeg naoblačenja s kišom i grmljavinom.

U iduća dva dana u unutrašnjosti većinom suho, a u petak i pretežno sunčano. U petak, moguće i u subotu, ujutro će mjestimice biti magle i to ponajprije na istoku, gdje jugozapadnjak još neće puhati. U nedjelju sa zapada jače naoblačenje, a u drugom dijelu dana i kiša, uz pad temperature. U ponedjeljakjoš češća kiša, te sjeverac i daljnje zahladnjenje, a u utorak najvjerojatnije razvedravanje i blagi porast temperature.

Na Jadranu u iduća dva dana djelomice sunčano uz postupno sve više oblaka. Pritom mjestimice može biti i malo kiše, pogotovo u subotu na sjevernom Jadranu, a vjerojatnost jutarnje magle bit će manja. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, u nedjelju će jugo jačati. U nedjelju će sa zapada doći i do jačeg naoblačenja s kišom i grmljavinom, a oborina do kraja dana ponegdje može biti i obilnija. Početkom idućeg tjedna moguća je mjestimice obilnija kiša, a probleme će zasigurno stvarati jaka na udare olujna bura i tramontana s kojima će osjetno osvježiti.