Home Crna kronika Detalji ubojstva u Čapljini: Stradao dok je smirivao obračun zbog žene –...

Detalji ubojstva u Čapljini: Stradao dok je smirivao obračun zbog žene – u pogrešno vrijeme se našao na pogrešnom mjestu

SHARE
Tridesetsedmogodišnji Jakov Jelčić osumnjičen je da je ubio vršnjaka Alenka – Alena Hunjića, taksista firme “Orange taxi” iz Čapljine.Službeno, motivi nisu poznati jer, kako su nam kazali u Čapljini, ubojica šuti, ali se, po tvrdnjama pojedinaca, Hunjić u pogrešno vrijeme našao na pogrešnom mjestu.”Svi pričaju o tome da je Alenko smirivao tenzije i to je platio glavom. Tako govore. Neki lik je valjda imao vezu s ubojičinom ženom i došlo je do sukoba. Alenko je pokušao da sukob smiri i, eto, vidite što se dogodilo”, priča za “Nezavisne” jedan čapljinski taksista.Jelčića terete da je taksisti iz pištolja ispalio metak u glavu, i to ispred crkve svetog Franje Asiškog, u centru ovog grada.

Policajci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona završili su uviđaj na mjestu gdje se, u noći između subote i nedjelje, oko tri sata nakon ponoći, dogodio ovaj stravičan zločin.

Osumnjičenom za ubistvo, kako su potvrdili iz Kantonalnog tužilaštva, zasad je određeno zadržavanje od 24 sata u policijskim prostorijama, gdje su ga ispitivali.

“Tijelo ubijenog prebačeno je na patologiju u Mostaru, gdje će biti obavljena obdukcija, kao i sva potrebna vještačnja”, kazali su iz nadležnog tužilaštva, dodavši da je Jelčić nakon pucnja ostao na mjestu zločina i dobrovoljno pozvao policiju.

Hunjićeve radne kolege kažu da će ga pamtiti kao dobrog, marljivog momka, na kojeg su se u poslu uvijek mogle osloniti.

“Uvijek je na vrijeme dolazio, a u firmi je već tri-četiri godine. Bio je sin jedinac. Oba roditelja su mu preminula. Oca je izgubio prije nekoliko godina, a majka mu je umrla prije oko pola godine. Imala je karcinom”, rekao je za “Nezavisne” jedan radnik “Orange taxija”.

Stanovnici Čapljine su u šoku. O Alenku i Jakovu govore sve najbolje. Nikada, napominju, nisu čuli da se neko od njih dvojice problematično ponašao.

Radne kolege: Bio je ljudina!

Na Facebook stranici “Orange taxija” iz Čapljine objavljeno je da u ovom trenutku ne postoje riječi kojima bi se mogli opisati šok, nevjerica i tuga zbog toga što su radnog kolegu izgubili na ovakav način. Ističu da još misle da je sve ovo ružan san.

“Bio si naš stup, momčina prva liga, ljudina, u poslu profesionalac, kao kolega, radnik i prijatelj za poželjeti… Već nam nedostaješ… Sad više riječi nema dovoljno, suvišne su… Počivaj u miru, pazi na nas od nekud gore, nikad te zaboraviti nećemo: tvoj šef, školska i sve tvoje kolege! Bila nam je čast poznavati te”, napisale su mu radne kolege.

Nezavisne novine