Home Vijesti Pakao zajedničkog života: Voljela bih da me je majka upozorila na ove...

Pakao zajedničkog života: Voljela bih da me je majka upozorila na ove stvari o braku

SHARE

Savjeti dolaze uglavnom od prijatelja i rođaka i sve su to dobronamjerna uputstva kako bi vaš zajednički život trebao da izgleda i da se uredi. Niko vas ne upozorava na to koliko će biti teško održati zajednicu na okupu.

Jedna žena otkrila je da je nakon vjenčanja shvatila da je na neke stvari mogla da bude upozorena i da joj je žao što njena mama nije na to obraćala toliko pažnje.

– Nećete sigurno izaći iz kuće sa kišobranom u ruci ako vas prognoza ne upozori da poslije sunčanog jutra dolazi oluja. Postoje neke stvari koje bih voljela da sam znala kada je sve ovo počelo, prije 9 godina. Trebalo je da znam da najveće poteškoće nastaju u samom braku, u odnosu između dvoje ljudi. Izvor problema nerijetko je neko od supružnika, a nije uvijek problem neko van kuće. Nije uvijek ”mi protiv svijeta” borba, već je nekad borba između nas dvoje.

Ne trebate nikad mijenjati nekoga niti se nadati da će neko da se urazumi poslije nekog vremena. Suludo je nadati se da se osoba kojoj ste rekli ”DA” uopšte neće promijeniti. Kako vrijeme prolazi i dešava vam se život, vaš partner i vi ćete se mijenjati i to je potpuno normalno.

 

Nekad će stvari koje vam smetaju kada ste u mirnom periodu biti prava bomba onda kada prolazite kroz težak period. Trebate na vrijeme da riješite sa partnerom ako vam smeta nešto što on radi ili se naviknite na to kako stvari ne bi eskalirale kada se posvađate. Ponekad u vodu pada ono staro pravilo ”Nemoj da ideš u krevet ljut”. Bit će stvari oko kojih se nikad nećete složiti. Odlazit ćete ponekad ljuti na spavanje prije nego nađete način da tu ljutnju kontrolirate. Najbolje je da sjednete i otvoreno porazgovarate sa partnerom.

Voljela bih da mi je neko rekao da beba ne rješava probleme u vezi. Nova obaveza kao što je dijete neće popraviti temelje veze ako su oni poljuljani. U većini slučajeva ona samo sve uzdrma jer roditeljima se život rođenjem djeteta mijenja iz korijena. Zato nemojte misliti da će vas preseljenje u drugi grad, kupovina nove kuće ili rađanje djeteta izvesti na pravi put. Sjedite i komunicirajte, jer to je najbitnije u vezi i braku, rekla je ona.