Home Crna kronika VIDEO: Zvjersko mučenje roba u Hrvatskoj

VIDEO: Zvjersko mučenje roba u Hrvatskoj

SHARE

Rasim Ćulafić (36) je živio kao rob i mučen oko godinu i pol dana u hrvatskom selu Draganić nadomak Karlovca.

Nad njim se romska obitelj, točnije Petar Velić (59) i njegova tri sina, Igor (22), Ivan (34) i Dražen (29), brutalno iživljavala, a sudbina ovog nesretnog čovjeka zaprepastila je regiju.

Kako pišu hrvatski mediji, kada je pronađen u kanalu jedva je davao znakove života, a druga romska obitelj je pozvala hitnu pomoć i policiju. Promrzao, pretučen i neuhranjen, Ćulafić je zadržan u Karlovačkoj općoj bolnici.

Sada je objavljen i snimak ovoga napaćenog čovjeka, na kojem  se vidi koliko je izmučen. Ćulafić je svaki dio imanja na kojem su ga držali kao roba morao održavati za komadić kruha i nekoliko cigareta.

Otac i trojica sinova su ga brutalno mučili. Zavezali bi ga i bacili u pojatu sa slamom. Leđa su mu poljevali sredstvom za čišćenje papaka stoke. Tu mu je i dalje otvorena rana. Izbijali su mu zube, lomili rebra, tukli čekićem po noktima.

U Draganiću nitko nema hrabrosti javno govoriti. Ipak, bez navođenja identiteta žele razgovarati. Policija je više puta bila na imanju ove romske obitelji.