Home Crna kronika Za isti slučaj Rojsu zatvor, a Radi Šerbedžiji ljetovanje na Brijunima

Za isti slučaj Rojsu zatvor, a Radi Šerbedžiji ljetovanje na Brijunima

SHARE

General Ljubo Ćesić Rojsbivši pomoćnik ministra obrane, pozvan je na odsluženje zatvorske kazne temeljem pravomoćne presude jer je mladim sportašima iz Hrvatske i Herceg-Bosne omogućio smještaj u objektima Hrvatske vojske na Jadranu!

Rojs je proglašen je krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje MORH-a, otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.

Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je, po procjeni suda, oštetio Republiku Hrvatsku te da će zatvorsku kaznu odraditi radom za opće dobro.

Vrhovni sud u svibnju ove godine potvrdio je presudu Županijskog suda iz 2014. godine, a prošli tjedan Rojs je dobio poziv Ministarstva pravosuđa da se 31. srpnja javi na izdržavanje kazne.

Maxporal je u drugom tekstu objavio dokumente zbog kojih je Rojs osuđen. Većinom je riječ o boravku mladih momčadi rukometnih ili nogometnih klubova  – od Zagreba, Knina, Imotskog, Čapljine ili Tomislavgrada – kojima je u zimskom dobu, kad su objekti MORH-a na Jadranu prazni, omogućio pripreme.

“Zanimljivo je da nikome ne pada na pamet na isti način procesuirati i one koji su Radi Šerbedžijiomogućili besplatno korištenje plovila Hrvatske ratne mornarice za prijevoz gostiju do Brijuna” pita se na facebooku Velimir Bujanec

Uz jednu bitnu i razliku.

Rojs pri tome nije za sebe osobno stekao nikakvu imovinsku korist, omogućio je treninge i pripreme curama i momcima hrvatskih klubova, a Šerbedžija je usluge Hrvatske ratne mornarice koristio za sebe osobno i za svoje prijatelje.

M. Marković