Home Zanimljivosti Australci nezadovoljni misicom iz BiH: Oduzmite joj krunu

Australci nezadovoljni misicom iz BiH: Oduzmite joj krunu

SHARE

Esma Voloder, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, 14. srpnja odabrana je za Miss Australije, a njezina pobjeda izazvala je niz negativnih komentara.

Naime, pojedinci su se obrušili na Esmu s navodima kako ona ne može biti Miss Australije zbog toga što je muslimanka. Organizatori su dobili brojne pozive građana koji su tražili da joj se oduzme titula, prenosi Index.hr.

25-godišnja ljepotica koja se trenutno priprema za izbor za Miss svijeta koji se održava 11. studenoga u Kini, za Daily Telegraph komentirala je napade. “Opraštam tim ljudima. Mislim da svi ti navodi dolaze isključivo iz nerazumijevanja. Nadam se da ću srušiti takve barijere među ljudima tako što ću biti ono što jesam”, rekla je.

Pozvala je na više tolerancije za muslimane u Australiji, no napomenula je da ne smatra da je islam definirao njezin identitet.

Esma je rođena u izbjegličkom kampu nakon što su joj roditelji tijekom rata ranih devedesetih pobjegli iz BiH. Diplomirala je psihologiju, a nedavno je podržala istospolne brakove.