Home Crna kronika Poljubac i popunim ti prijavnicu: Skandal na banjalučkom fakultetu

Poljubac i popunim ti prijavnicu: Skandal na banjalučkom fakultetu

SHARE

BANJALUKA – Studentkinje Tehnološkog fakulteta u Banjaluci optužile su radnika studentske službe Velimira Balabana za uznemiravanje jer im je, kako tvrde, slao neprimjerene poruke i tražio da ga poljube kako bi im prijavio ispite.

Balaban je odranije poznat javnosti po skandalima i nedoličnom ponašanju i na drugim fakultetima. Jedna od studentkinja ispričala je traumatična iskustva koja je imala sa njim.

– Uzimao je brojeve telefona iz naših dokumenata i slao svakakve poruke. Bio je neprijatan kada smo prijavljivale ispite i odavao je utisak kao da nam se nabacuje. A riječ je o čovjeku koji nam može biti otac. Od jedne koleginice je tražio da ga poljubi kako bi joj prijavio ispit. Jedna djevojka se žalila profesorima i kasnije dekanu – ispričala je studentkinja, a piše Srpskacafe.com.

Balaban uzeo bolovanje

Dekan Ljiljana Vukić je rekla da Velimir Balaban trenutno nije na fakultetu i da je samo dostavio doznaku za bolovanje, ali da je neophodno ovakvom ponašanju stati u kraj, te da mu definitivno neće dozvoliti da se vrati u ovu ustanovu. Iz Tehnološkog fakulteta je saopšteno i da o kadrovima ne odlučuju oni, nego Univerzitet sa kojeg je izostao odgovor na pitanje vezano za Balabanovo ponašanje.

Takođe je rekla da su studentkinje odštampale sve poruke koje im je slao i predale ih u dekanat u nadi da će mu neko stati na kraj. Ubrzo je održan sastanak na kojem su uz dekana Ljiljanu Vukić i profesore prisustvovali i studenti.

– Optužbe studentkinja su veoma jake. Neke su navele da se Balaban nije zaustavljao na porukama i poljupcima, nego je pokušavao i nešto ozbiljnije da uradi. Bili smo šokirani, a kako saznajemo bilo je pritužbi na njega i na drugim fakultetima – rekao je neimonovani izvor.

Prema njegovim riječima, studentkinje su ga planirale prijaviti policiji, ali je, kako tvrdi, na njih izvršen pritisak da to ne urade. Balaban je, kako kažu na fakultetu, nakon što je saznao da se protiv njega podnose prijave i da se diže afera, iznenada uzeo bolovanje.

Ozbiljnost priče potvrdila je i dekan Tehnološkog fakulteta Ljiljana Vukić.

– Bilo je na njega i ranije pritužbi, a jednom smo ga javno opomenuli i naglasili da bi najmanji prekršaj dalje značio da će dobiti otkaz. Prikupljamo dokaze i idemo ka proceduri za disciplinsku komisiju. Zbog svega što je počinio, logično je da mu slijedi otkaz – rekla je Vukićeva, dodajući da se evidentno radi o problematičnom čovjeku kojeg je ovom fakultetu dodijelio Univerzitet.