Home Društvo Noćas se tresla Hercegovina; Zabilježeni serijski potresi

Noćas se tresla Hercegovina; Zabilježeni serijski potresi

SHARE

Prema podacima Europsko-mediteranskog seizmološkog centra serija potresa je noćas zadesila Bosnu i Hercegovinu, a zabilježena su najmanje tri.

Epicentar prvog potresa bio je na području Uzdola i bio je jačine 4,5 stupnjeva po Richterovoj ljestvici.U 00:46 sati šire područje Hercegovine pogodio je potres. Podrhtavanje tla je trajalo nekoliko sekundi, te prema prvim informacijama nisu zabilježene materijalne štete, osim uznemirenosti stanovništva. Epicentar prvog potresa bio je nekoliko kilometara zapadno od Prozora i bio je jačine 4,5 stupnjeva po Richterovoj ljestvici.

Jačina je bila dovoljno velika da ga osjete budni stanovnici Sarajeva, Mostara, Zenice i Splita.

U 00:50 sati zabilježen je novi potres, a njegova jačina iznosila je 4,6 stupnjeva po Richterovoj ljestvici. Epicentar ovog potresa bio je nedaleko od Blidinja. Treći potres seizmolozi su zabilježili u 00:58 sati. Jačina ovog potresa bila je 4,4 stupnja po Richterovoj ljestvici, a epicentar je bio na području mjesta Lug, nedaleko od Prozora.

Epicentar prvog potresa bio je na dubini od 5 kilometara, drugog na dubini od 2, a trećeg na dubini od 10 kilometara.

Podrhtavanje tla se osjetilo i na području Dalmacije, te Mostara, Konjica, Livna, Sarajeva, Viteza, Fojnice, Širokog Brijega, Visokog, Travnika i drugih mjesta u BiH.

Dnevni list