Home Crna kronika Krađa luksuznih satova: Razbojnika udarila u međunožje

Krađa luksuznih satova: Razbojnika udarila u međunožje

SHARE

Jedan razbojnik uperio joj je cijev pištolja u glavu, a drugi je gotovo istovremeno s malenim čekićem u ruci krenuo prema polici na kojoj se nalaze najskuplji satovi. Scena je to koja se u petak oko 8.15 sati odigrala u Kroni, trgovini specijaliziranoj za prodaju skupocjenih satova u trgovačkom centru City Center One West na zagrebačkom Jankomiru. Dvojica razbojnika odande su pobjegla s više satova marke Hublot čija se vrijednost procjenjuje u stotinama tisuća kuna, a da su pljačku očito pomno isplanirali, svjedoči i način na koji su je izveli.

Zbog buke ih nije čula

Najprije su se oko 8 sati motorom dovezli na veliko parkiralište na južnoj strani City Centera, a preko glava su imali navučene velike šalove koje nisu skidali. Nakon što su desetak minuta proveli na parkiralištu, ušli su u trgovački centar kroz kružna vrata na glavnom ulazu, što su zabilježile i nadzorne kamere. Kako je bilo relativno rano, u centru se nije nalazilo previše ljudi. Razbojnici su se, pomalo neuobičajeno, umjesto direktno u trgovinu koju su planirali opljačkati, zaputili pokretnim stepenicama na prvi kat. Gore su bez žurbe napravili krug, očito proučavajući je li “zrak čist”. Ušli su u trgovinu koja u tom trenutku još uvijek nije službeno bila otvorena jer se otvara tek u 9 sati, ali vrata su bila otključana.

– Zaposlenica je taman usisavala kad su ova dvojica ušla unutra, mislim da ih zbog buke isprva nije ni čula. Kad je podigla glavu, jedan joj je zaprijetio pištoljem i držao je na oku, dok je drugi čekićem razbio staklo na polici i počeo stavljati satove u nekakvu torbu. Pljačka je trajala oko tri minute, a bilo je tu i vriske i naguravanja i svega – kazuje zaposlenica jedne od obližnjih trgovina i ujedno i očevitkinja samog događaja. Zaposlenica Krone nije se u početku dala uplašiti pa je počela vrištati: “Pljačka, pljačka”, nakon čega ju je jedan od razbojnika udario i gurnuo pa je pala na pod. U tom naguravanju uspjela ga je čak i udariti u međunožje, ali se primirila nakon što joj je razbojnik ponovo zaprijetio. U pomoć kolegici pohitala je i zaposlenica iz susjedne trgovine, ali se, nakon što je vidjela da su pljačkaši naoružani, bacila na pod i ostala ležati.

Srušili zaštitara na pod

Nakon što su odradili prepad, dvojac je krenuo trčati prema izlazu. Na putu im se tad ispriječio zaštitar koji ih je pokušao zaustaviti, ali u tome nije bio uspješan jer su ga razbojnici brzo uspjeli svladati i srušiti na pod.