Home Crna kronika Ljubušak koji je sa “speedom” pao na Mostarskim Vratima porekao krivnju

Ljubušak koji je sa “speedom” pao na Mostarskim Vratima porekao krivnju

SHARE

Županijsko tužiteljstvo ŽZH 16. listopada podiglo je optužnicu protiv Ž. R. (44) iz Ljubuškoga zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge. Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je predmetnu optužnicu, a zakazano ročište održano je u četvrtak 26. listopada 2017. godine.

Optuženi Ljubušak Ž. R. pred sucem za prethodno saslušanje Općinskoga suda u Ljubuškom izjavio je da nije kriv za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge.

“Optužnicom ovoga tužiteljstva optuženom je stavljeno na teret da je dana 15. siječnja 2017. godine u Mostaru, od njemu poznate osobe, kupio opojnu drogu ‘Speed’, znajući da je kupovina i prodaja iste zakonom zabranjena. Istoga dana prilikom kontrole prometa optuženi je zaustavljen od strane djelatnika PU Ljubuški u mjestu Mostarska Vrata, općina Ljubuški. Kod optuženoga je pronađena opojna droga ‘Speed+, neto mase 90,120 grama, digitalna vaga i makazice na kojima su pronađeni tragovi opojne droge”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

“Radi boljega razumijevanja postupka, s obzirom na to da je optuženi negirao krivnju, predmet će se proslijediti sucu radi zakazivanja glavne rasprave, na kojoj je tužiteljstvo dužno dokazati da je optuženi kriv za kazneno djelo za koje se tereti”, dodao je Aničić za portal Jabuka.tv.