Home Politika Milorad Dodik: Realno je da RS i Herceg Bosna budu neovisne države,...

Milorad Dodik: Realno je da RS i Herceg Bosna budu neovisne države, ovaj sada sustav sve osiromašuje

SHARE

Milorad Dodik na javnom servisu Republike Srpske, RTRS-u, rekao je kako u BiH nema dogovora, niti uvažavanja osnovnih interesa dva entiteta i tri konstitutivna naroda, zbog čega je BiH propala zemlja.

Zatražio je da Sarajevo prestane umišljati da oni mogu svima nametnuti sve te rekao da Republika Srpska mora sudjelovati u odlučivanju na razini BiH i da ne može nitko u ime nje reći bilo koji stav koji bi bio amanet ili nešto obvezujuće.

Dodik je naglasio da se izjavama bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana o ostavljanju BiH u amanet Turskoj stalno iznova uništava priča o BiH sastavljenoj od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, jer se njima ta priča ne sviđa.

“Alija Izetbegović nikad nije vladao BiH, nikada nije bio suveren na prostoru cijele BiH, već je bio lažno predstavljen u Daytonskom mirovnom sporazumu kao neki predsjednik BiH”, istaknuo je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska nema koristi od BiH u bilo kom pogledu te kako BiH nije suverena zemlja nego njom upravljaju stranci.

“Da ima pameti u Bosni, rekli bi da ovo sada ne funkcionira i da nas postojeći politički sustav gura u siromaštvo”, rekao je Dodik, navodeći da je bilo realno da RS i Herceg-Bosna budu nezavisne države i da Bošnjaci imaju Bosnu organiziranu na dijelu teritorije koja im sada pripada.