Home Društvo Hoće li Plenković tužiti Junkera zbog seksualnog uznemiravanja?

Hoće li Plenković tužiti Junkera zbog seksualnog uznemiravanja?

SHARE

Sadašnja Europska komisija uklanja sve kategorije koje su nas izgradile kao Europljane, počevši od pristojnosti: ljubljenje i štipanje za stražnjicu u javnosti je postalo prihvaljivo ponašanje

Europski su mediji podijelili snimku na kojoj je prikazano kako je prošli tjedan Jean-Claude Juncker lupnuo po stražnjici hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Kada se ovaj iznenađeno okrenuo, pokazao je dlan prema njemu – i u prisutnosti kamera – poslao poljubac u zrak!? Umjesto da mu je Andrej Plenković uputio šamar ili barem za njega potražio hitnu psihijatrijsku pomoć – uzvratio je „pozdrav“ na lošem francuskom.

Slično je učinio predsjednik Europske komisije godinu dana prije sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom: s njim se izljubio kako su to nekada radili Leonid Brežnjev i Erich Honecker (takozvani ‘Honecker kiss‘). Kada je Junker imao fotografsko snimanje sa Viktorom Orbanom prišapnuo mu je da je diktator, ali ipak najmarkantnije se upisao u crnu kroniku (ne)diplomatskog ponašanja u svom odnosu spram Alenke Bratušek, nekadašnje slovenske premijerke i kandidatkinje za europsku povjerenicu (jesen 2014.). Iako je Bratušekova prvoklasna neznalica i amater (na saslušanjima Europskog parlamenta jedina je bila odbijena) Juncker ju je nužno želio u Komisiji. Fotografije danas pokazuju zašto: pred kamerama se uvijek uz nju stiskao, grlio ju i ljubio – u tolikoj mjeri da je malo falilo pa bi prešli na ‘le baiser français’, odnosno na to što nazivamo – francuski poljubac. Dugo se govorilo da si ju je poželio postaviti kao ljubavnicu, u neposrednu blizinu, kao članicu komisije koju vodi.

Dr. Boštjan Marko Turk, profesor na Sveučilištu u Ljubljani/7Dnevno/