Home Crna kronika U BiH zapljenjeno rekordnih 739 kg marihuane

U BiH zapljenjeno rekordnih 739 kg marihuane

SHARE

Više od 700 kilograma marihuane zaplijenjeno je u policijskoj akciji u Pelagićevu, izjavio je u utorak Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave Bijeljina na konferenciji za medije koja je održana u Bijeljini.

On je istaknuo kako se radi o najvećoj pljenidbi ove opojne droge u BiH u posljednjih 10 godina i da je pronađeno 739 kilograma marihuane, od čega je 41 kilogram bio spreman za prodaju.

Ćosić je rekao da akcija u Pelagićevu još traje i da je nekoliko osoba pod kontrolom policije, dok se nad određenim brojem osumnjičenih vrši kriminalistička obrada, piše Faktor.

On je rekao da je jučerašnja akcija rezultat razmjene informacija i suradnje više sigurnosnih službi i tužiteljstava, a posebno zajedničkih aktivnosti sa policijom i tužiteljstvom Tuzlanske županije.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina Darko Kovrlija rekao je novinarima da u cilju istrage policija još ne može reći koliko je lica povezano sa ovom pljenidbom droge.

On je dodao da je pretres u ponedjeljak izvršen na četiri lokacije i da je marihuana pronađena u kući koju privremeno koristi jedno lice. Inače, kuća je u vlasništvu preminule osobe.

Odgovarajući na pitanja novinara, Kovrlija je rekao da je cijena jednog grama marihuane na ulici u prosjeku 10 KM, dok je cijena kilograma ove droge oko 3.000 KM.