Home Zanimljivosti ZA OBIČNU RAJU… Rimac za bosanskohercegovačko tržište izbacuje Concept One TDI!?

ZA OBIČNU RAJU… Rimac za bosanskohercegovačko tržište izbacuje Concept One TDI!?

SHARE

U ponudi će osim sportskog TDI-a od 115 konja biti i pristupačnija SDI inačica. Iz Tvornice Automobila Sarajevo u kojoj će se Concept One TDI i proizvoditi otkrili su kako je u planu i inačica s brutalnim 2.0 TDI motorom od čak 150 ks čim pronađu način kako ga pogoniti na lož ulje.

Mate Rimac svakako nije novo ime u svjetskoj autoindustriji. Njegov električni supersportski automobil Concept One, zvijer od 1224 ks i 1600 nm okretnog momenta zapalila je auto svijet i Richarda Hammonda, skoro. No dok svijet luduje za ovom stihijom od automobila, na tržištu BiH nije prodan niti jedan primjerak, čak ni u Buragovoj višeput umanjenoj verziji. Razlog takvog fijaska na bogatom tržištu poput BiH leži u činjenici skupe struje, tvrdi Rimac pa se tu stvorila ideja o Concept One TDI, prilagođenom modelu za bosanskohercegovačko tržište.

“Novi Concept One TDI proizvodit će se u Tvornici Automobila Sarajevo, popularnom TAS-u. U BiH je struja skupa i tu je ležao bit problema, a onda smo razradili novi koncept s dizel motorom jer je na Balkanu “dizlo” majka. Naravno, kad govorimo o “švapskom dizlu”. U ponudi će biti sportska TDI verzija od 115 ks te ekonomičnija SDI verzija za normalnu “raju”. U planu je i brutalna inačica s 2.0 TDI motorom od čak 150 ks čim naši inženjeri pronađu način kako ga pogoniti na lož ulje” – obznanio je Rimac svoj poslovni plan za istočnije tržište.