Home Društvo Direktor šokirao radnike: Dosta mi je, zatvaram firmu, svi ste otpušteni

Direktor šokirao radnike: Dosta mi je, zatvaram firmu, svi ste otpušteni

SHARE

Vlasnik i direktor firme Nippybus iz britanskog gradića Somerseta preko noći je odlučio zatvoriti kompaniju i podijeliti otkaze svima zaposlenima, kojima je ostavio poruku “Dosta mi je, shvatio sam da ne mogu s vama više raditi ni trenutka duže“.

Zbog iznenadnog zatvaranja kompanije, oko 300 djece je ostalo bez prijevoza do škole, a više stotina putnika iznenadilo se kad je saznalo da su otkazane vožnje za koje su već platili karte, javlja Guardian.

U službenom saopćenju preduzeća na internetskim stranicama stoji kako je “Nippybus prestao s radom od ovog trenutka“, te se navodi kako je firma “imenovala agente koji će likvidirati njenu imovinu i pokriti dugovanja“.

No, u internom dopisu koji je direktor Sidney Hardy (57) poslao svojim radnicima, koristio se mnogo živopisniji rječnik.

– Postoji razlika između odustajanja i spoznaje da vam je dosta. Meni je dosta, shvatio sam da ne mogu raditi s vama, ljudima koje sam zaposlio, ni trenutka duže – napisao im je.

– Dođe trenutak u svakom odnosu kada jednostavno morate reći “j**i ga“, reći zbogom i nastaviti u drugom smjeru. Ovo je taj trenutak za mene. Odlazim kako bih slijedio svoj san u kojem ne moram raditi ovdje – napisao je.

Nippybus je imao ugovore s okrugom Somerset, za koji je prevozio školarce do škola i održavao nekoliko javnih linija.

Sad već bivši vozač Dave English (64), koji je za Nippybus radio gotovo devet godina, tvrdi kako je firma imala probleme jer je gubila vozače.

– Svi su radili prekovremeno, ali Hardy je jednostavno očekivao da ćemo to raditi. Iz njegovog dopisa ispada kao da je krivnja vozača što je došlo do ovoga, no bez nas uopće ne bi imao svoju kompaniju. Neki od tih vozača imaju djecu i kredite – rekao je English.

– Riješio je to na gadljiv način. Niko više nema nimalo poštovanja spram njega – kazao je.