Home Društvo TKO NAS I ZAŠTO TRUJE “PRIKUCANIM” DATUMIMA ROKA TRAJANJA PREHRAMBENIH PROIZVODA?

TKO NAS I ZAŠTO TRUJE “PRIKUCANIM” DATUMIMA ROKA TRAJANJA PREHRAMBENIH PROIZVODA?

SHARE

Jedan datum trajanja ovoga sira: rok do 5.10. 2017. godine, a sljedeći, preko toga, 28.10. 2017. godine, a ja kupila danas 29.10. 2017. godine …

Sir kupila danas, 29. 10. 2017. u trgovini xy. Naljepnica roka trajanja na naljepnici. Da sir nije gorčio ne bi, vjerojatno, ni skontali. Brat bio u gostima iz inozemstva,  iznenadio se kako nas trgovci truju i rokove trajanja “švajsuju”. Ja do sada nisam imala običaj gledati rokove trajanja nekog proizvoda, vjerovala trgovcima, ali od sada ću dobro pogledati rok trajanja i ima li dva datuma roka trajanja.

A i inspekcija bi mogla štogod raditi?!

Ovo je samo jedan od sličnih tekstova i fotografija koje stižu na naš e-mail, pa smo odlučili, uz Foto kritiku, objavljivati i “Roka” kritiku proizvoda u trgovinama!

Ovu fotografiju “jučerašnjeg sira” poslala nam je naša stalna čitateljica, ona je navela i trgovinu i mjesto na području tomislavgradske općine gdje je kupljen sir, te račun na kojemu se vide rokovi i trgovina, ali mi ovaj, prvi put nećemo objaviti te podatke, izbrisali smo ih i s fotografije, a ubuduće kada nam stigne što ovako, objavljujemo!

www.tomislavnews.com / Čitateljica