Home Šport FOTO: Ljubuški domaćin najvećeg sportskog događaja godine u BiH

FOTO: Ljubuški domaćin najvećeg sportskog događaja godine u BiH

SHARE

U subotu, 28. listopada u gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom održan je jedan od najznačajnijih sportskih događaja godine u Bosni i Hercegovini. Po prvi puta u povijesti BiH je bila domaćin jednog ovakvog značajnog međunarodnog sportskog događaja. Na ovom Europskom prvenstvu u prirodnom bodybuildingu nastupili su natjecatelji iz 21 europske države.

U Mostaru i Međugorju odsjelo je preko 200 natjecatelja, internacionalnih licenciranih sudija, predsjednika zemalja učesnica te delegata. Natjecanje je trajalo tri dana, dio programa održan je u Mostaru dok je najvažniji finalni dio održan u Ljubuškom

Pokrovitelji ovogodišnjeg Europskog prvenstva bili su Općina Ljubuški i Vlada Županije Zapadnohercegovačke. Natjecanje je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić. Generalni sponzor bila je kompanija REHAU ispred koje su na natjecanju prisustvovali direktor za jugoistočnu Europu Tomas Klima i direktor za Bosnu i Hercegovinu Zenun Smajlović.

Ostali sponzori i partneri bez čije se pomoći ne bi mogao održati jedan ovakav sportski događaj su Mucić & Co Ljubuški, JP Parkovi Ljubuški, AT Kerametal Ljubuški, WHY Sport Italija, Namex, restoran Megi Ljubuški te svadbeni salon OHIO Ljubuški. Službeni prevoznik natjecanja bio je Autoherc Grude, službena voda Leda, službena osiguravajuća kuća Securitas i službeni hotel Hotel Angels Međugorje. Medijski pokrovitelji natjecanja su časopis Inside Fitness Italija, Elite Media Mostar, Dnevni list te Ljubuški portal. Organizator ovog prestižnog natjecanja bio je Fitness Klub Ozone Gym Ljubuški, najtrofejniji klub u ovom sportu na prostoru jugoistočne Europe.