Home Crna kronika Vole luksuz: Krali u Njemačkoj, a trošili su novac u Hrvatskoj

Vole luksuz: Krali u Njemačkoj, a trošili su novac u Hrvatskoj

SHARE

Nismo ih vidjeli cijelo ljeto. Kuću povremeno obilazi njihov sin, no on dođe i ode. Čuli smo da su izručeni Njemačkoj, kazali su susjedi Jovanke (49) i Rade V. (47) i u Sesvetskom Kraljevcu.
Supružnici su izručeni Njemačkoj pod sumnjom da su organizatori međunarodne bande provalnika koja je tamo “operirala”. Novac koji je banda krala po Njemačkoj trošili su na luksuz.

 

foto: Privatni album

Članovi bande luksuzom su se voljeli pohvaliti i na društvenim mrežama pa su tako na Facebooku objavljivali fotografije na kojima poziraju kraj Lamborghinija, u vili s pozlaćenim statuama i tepihom od tigrove kože, kako se zabavljaju s lijepim djevojkama.

foto: Privatni album

Novinare njemačkog Bilda, koji su ovih dana u Sesvetama željeli posjetiti obitelj, njihovi prijatelji burno su dočekali – gađali su ih kamenjem, a jedan muškarac na njih je želio baciti veliku keramičku teglu za cvijeće.
Njemačka policija vjeruje da banda koja broji oko 500 članova, stoji iza svake pete provale u vile i stanove u Njemačkoj u ljeto 2016. godine. Raspetljavanje slučaja počelo je u siječnju 2016. kad je policija u Münchenu uhitila tri djevojke stare 14, 15 i 19 godina. Ispod odjeće skrivale su odvijače i kliješta. Uzeli su im mobitele, a brojevi iz mobitela odveli su ih dalje. U svibnju ove godine uhitili su 20 ljudi, među kojima su i Rade i Jovanka V. iz Sesveta. Tada je policija u dvije vile našla nakit i 100.000 eura.

Susjedi supružnika iz Sesveta kažu da je riječ o “finim i pristojnim ljudima”.
– Bili su vrlo čisti i uredni. Jovanku smo viđali kako svakog jutra s balkona trese tepih. Vozili su nekog Golfa, a pred kraj Passata, ali često su im dolazili skupocjeni automobili stranih registracija – kažu susjedi dodajući kako im to nije bilo neobično, jer im je Rade rekao da se bavi preprodajom automobila.

foto: Matija Habljak/PIXSELL

Vila u Sesvetskom Kraljevcu u kojoj su živjeli Jovanka i Rade V. od uhićenja zjapi prazna, a povremeno ju obilazi njihov sin

Prodaju djevojčice

Istražitelji u Münchenu tvrde da su odsjekli tek jedan krak hobotnice i da ‘zločinački aparat’ i dalje funkcionira, ali bez šefova. Sve je funkcioniralo, a vjerojatno i dalje funkcionira tako da organizatori nude djevojkama smještaj i brigu ako budu krale u njemačkim gradovima.

Navodno su djevojčice unutar klanova “posuđivali” i prodavali za čak 140.000 eura.

Dnevnik.ba