Home Šport Instruktor svjetske klase Mendo Veljanovski održao obuku u Paragliding klubu Ljubuški

Instruktor svjetske klase Mendo Veljanovski održao obuku u Paragliding klubu Ljubuški

SHARE

Veliko nam je zadovoljstvo sabrati dojmove i nakratko se okrenuti iza sebe na protekle dane koje smo proveli uz Mendu Veljanovskog u našem Ljubuškom.

Za one koji ne znaju Mendo je svjetska top klasa u svijetu paraglidinga, APPI master instruktor, Acro&SIV instruktor, a iznad svega dobar psiholog i spreman pomoći na unapređenju sigurnosti i tehnike letenja.
Unutar 4 dana koliko je obuka trajala uspjeli smo odraditi:

– APPI Presentation
– Classroom Workshop
– Rescue Repacking
– Practical Knowledge
– Quiz and Exam for APPI licence
– Groundhandling
– Beginner S.I.V. Course
– Advanced S.I.V. Course
– Rescue boat and life belts during S.I.V.

Nakon ove dobro strukturirane edukacije puno je jasniji način budućeg treniranja, vježbanja manevara na zemlji, samostalno preslagivanje rezervnih padobrana te teoretsko učenje sa APPI službenih stranica.

Iz Ljubuškog se odazvalo oko 15ak pilota sve ukupno te dvoje Francuza, a većina njih je odradila bar osnovni S.I.V. i ispunila uvijete za APPI pilotsku dozvolu. S.I.V. se radio na Biokovu iznad Makarske.

Teoretska predavanja i radionica su održavani u prostorijama osnovne škole i u kućama kako bi se manevri mogli dobro pojasniti i diskutirati.

Želimo se zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli da organizacija bude uspješna, a mi smo zajedno u tome nedvojbeno uspjeli.

Još jednom hvala Mendo Veljanovski i Acro Macedonia na dolasku u Ljubuški i održavanju S.I.V. radionice za mlade pilote.
Par fotografija i kratki video na linku ispod.