Home Društvo FOTO: Kiša u Mostaru izazvala poplave i prometni kolaps

FOTO: Kiša u Mostaru izazvala poplave i prometni kolaps

SHARE

Prva jesenja kiša u Mostaru je izazvala poplave na više lokaliteta i prometni kolaps, što odražava dugogodišnje probleme komunalne infrastrukture grada na Neretvi.

Nakon nekoliko kišnih sati gradske prometnice, dvorišta, dječja igrališta, ulazi u stambene zgrade i javne ustanove su pod vodom, što je dugogodišnji problem Mostara.

Ekipa Anadolije je zabilježila je probleme koje je uzrokovala današnja kiša.

Šahtovi su zatrpani lišćem i onemogućavaju odlazak vode s površine te uzrokuje brojne probleme.

Prva jesenja kiša na muke je stavila jednu radnicu trgovinske radnje koju smo zatekli kako se bori da joj voda ne uđe u objekt.

“Borba s vodom za nas je problem koji se pojavi pri svakoj jačoj kiši”, kazala je stanovnica Mostara za Anadoliju, pokazujući svega nekoliko metara dalje pješake koji zbog nakupina vode ne mogu preći ulicu.

Vodeni bazeni stvoreni su pred brojnim stambenim zgradama zbog čega mnogobrojni Mostarci i Mostarke onemogućeni su bez improvizacije doći do svojih domova.

Voda je okupirala i prilaze brojnim javnim ustanovama, ugostiteljskim i trgovinskim objektima, gradskim parkovima i dječjim igralištima, ali i gradskim prometnicama.

Na Aveniji jedan dio prometnice je potpuno pod vodom, koja se prelijeva i na trotoar te pješacima onemogućava kretanja. Na pojedinim dijelovima grada zbog vode vozači su primorani voziti i kroz zabrane, a kako su zbog radova mnoge ulice raskopane, na prometnice izlazi i blato što znatno ugrožava sigurnost u prometu za sve sudionike.

Kiša u Mostaru izazvala poplave i prometni kolapsKiša u Mostaru izazvala poplave i prometni kolapsKiša u Mostaru izazvala poplave i prometni kolapsKiša u Mostaru izazvala poplave i prometni kolapsKiša u Mostaru izazvala poplave i prometni kolaps