Home Šport Uspješan nastup Ivana Bulića na prvom Mandarine polumaratonu u Metkoviću

Uspješan nastup Ivana Bulića na prvom Mandarine polumaratonu u Metkoviću

SHARE

Preko 400 trkača u subotu je u dvije trke (polumaraton i 5km) nastupilo u Metkoviću na premijernom izdanju Mandarine polumaratona koji je protekao uz dobru organizaciju “Neretva Run”.

Polumaratonsku trku su obilježile pobjede Ante Živkovića (1:14:47) u rodnom gradu i Splićanke Nikoline Šustić (1:21:16) koji su oboje istrčali zaista respektabilna vremena.

Žene

  1. Nikolina Šustić 1:21:16
  2. Marija Vrajić 1:24:30
  3. Amela Trožić 1:30:55

Muškarci

  1. Ante Živković 1:14:47
  2. Alija Imamović 1:17:29
  3. Tomislav Kopač 1:17:43

Staza za osobni rekord

Bh. trkači, kojih je na polumaratonskoj trci bilo više nego domaćih, su također imali zapaženu ulogu, posebno Alija Imamović (2. mjesto) i Amela Trožić (3. mjesto) koji su se našli na pobjedničkim postoljima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Uz njih vrijedi izdvojiti i Ivana Bulića iz Ljubuškog (1:21:21, 5. mjesto) te Sarajku Almu Hrnjić koja je u svom debitantskom polumaratonu trčala 1:36:45.

Htjeli smo da svi iz Metkovića odu sa osmjehom

Organizatori su uložili dosta truda u ovu trku nastojeći osigurati stazu sa dosta okreta i zavoja velikim brojem volontera koji su dobro radili svoj posao iako je kompletan jedan ovakav događaj prvi put održan u Metkoviću.
Imali smo preko sto volontera, pokušali smo iz očiju trkača napraviti trku tako da nikome ništa ne fali i da svi odu iz Metkovića sa osmjehom, rekao je ispred organizatora, Ruđer Bošković.

Staza logično nije atraktivna kao one u većim gradovima, ali uz dobro smješten termin trke, i prilično ravnu trasu (uz izuzetak između 8. i 10. kilometra gdje se prvo trči uspon, ali onda i spust) pruža odličnu mogućnost za najbržu trku svakog pojedinca. Sasvim razumljivo je da u ovom trenutku nije certificirana (ipak se radi o prvoj trci) pa samim tim ni potpuno točna, ali organizatori su AIMS mjerenje najavili već za sljedeću godinu. Uspješnost današnjeg projekta im sigurno pruža dodatnu sigurnost i pravi temelj djelujovanja u tom smjeru.

Prezadovoljni smo odzivom takmičara na obje trke, pogotovo na polumaraton, a posebno sa volonterima i sugrađanima koji su nam izišli ususret kako bi napravili ovako velik događaj za naš mali grad. Trka je bila masovna, ali i kvalitetna što pokazuju i ostvareni rezultati u obje kategorije, muškoj i ženskoj, izjavio je Bošković.

U sklopu ove športske manifestacije je održana i humanitarna trka na 5km za sedmogodišnju Manuelu Čuturu, djevojčicu iz Metkovića koja je obolila od leukemije.
Htjeli smo da ljudi pomognu plaćajući startnine za trku na 5km, a čiji će iznos biti poklonjen za njeno liječenje, pojasnio je Bošković.

Na ovoj trci su pobijedili Emir Hastor Lukrecija Krstičević.