Home Društvo 20. rođendan radio postaje MIR Međugorje

20. rođendan radio postaje MIR Međugorje

SHARE

„Hvaljen Isus i Marija. Dragi slušatelji, nalazite se na valovima Radiopostaje ‘Mir’ Međugorje” prve su ovo riječi koje su odjeknule 25.11.1997. u podrumu male kućice gdje su bile blagoslovljene prostorije radiopostaje MIR Međugorje. Tadašnja frekvencija 106,3 koja je pokrivala 800m Međugorja, bila je rezervirana za petosatni program našeg radija.

Okosnica programa u početku je bila, te ostala do danas, izravni prijenos molitvenog programa iz crkve sv. Jakova u Međugorju. Uz taj temeljni dio naslanjali su se kasnije sadržaji i emisije vjerskog, kulturnog, informativnog i zabavnog karaktera.

Danas kada naša radiopostaja emitira vlastiti 24satni program, kada putem vlastitih odašiljača i satelita ima vjerne slušatelje u cijelom svijetu, kada je dio organizacije velikih projekata vezanih za Međugorje, kada uređuje svoju vlastitu web stranicu, kada snima i izdaje albume vrhunske kvalitete želimo na poseban način obilježiti svojih prvih 20 godina. Godine su to neznanja ali želje za radom i učenjem, godine su to amaterizma ali i prelaska u profesionalizam, godine su to jake želje, ustrajnosti, rada, molitve, uspjeha i ponosa.

A sve to ne bismo ostvarili bez potpore naših dragih slušatelja, posebno podupiratelja. Stoga Vam svima želimo zahvaliti 25.studenog 2017.,u 19:30 sati, u dvorani Ivana Pavla II u Međugorju te vas pozivamo na koncert zbora Izvor iz Zagreba! Vjerujemo kako ćete tih dana biti uz naš slavljenički radijski program jer vas očekuju bogate nagrade iz kojih izdvajamo put u Svetu Zemlja, Rim ili Lurd.