Home Društvo Franjo Gregurić, hrvatski SOROŠ? I zašto mediji ne daju prostor Manolićevim optužbama

Franjo Gregurić, hrvatski SOROŠ? I zašto mediji ne daju prostor Manolićevim optužbama

SHARE
– Uništite herceogovački lobi! Tim riječim je navodno nekdašnji predsjednik Vlade Hrvatske Franjo Gregurić devedesetih godina krenuo u bitku protiv Hercegovaca.

Njegov cilj bilo je stvaranje novih hrvatskih elita, bogataša koji će vedriti oblačiti državom u vremenu koje predstoji. Gregurić je prema pisanju portala Grude.com bio jedan od najžešćih rušitelja Miroslava Kutle, Ivića Pašalića i drugih hercegovačkih kadrova, a put je pripravljao nikome drugome nego Ivici Todoriću.

O njegovoj ulozi jučer je pred Saborskim povjerenstvom pričao Josip Manolić, no više je prostora dobio u svim medijima Gregurićev demantij nego Manolićevo svjedočenje.

Manolić je, naime, ustvrdio da su, kada je Franjo Gregurić postao predsjednik Vlade, ‘otvorena vrata privatizaciji bez kontrole’. Rekao je i kako ne bi generalizirao da su Gregurić i Nikica Valentić odgovorni za kriminal u pretvorbi i privatizaciji, ali da su odgovorni u trenutku kada su bili na pozicijama. Ustvrdio je, upitan kako je Ivica Todorić u tri, četiri godine početkom ’90-ih uspio pokupovati tolika poduzeća, da odgovore na pitanja o usponu Agrokora treba tražiti kod Vlade demokratskog jedinstva koju je vodio Valentić. A što se tiče Gregurićeve uloge, kazao je da je imao dosta grijeha u pretvorbi i privatizaciji.

Za Gregurića mnogi u tajnosti govore da je hrvatski SOROS, da sudjeluje u svim opasnim radnjama za društvo, ali djeluje iz sjene i nitko se ne usudi spomenuti njegovo ime. Manolić se usudio svjestan vjerojatno da pred kraj života, sada kada mu je 97 godina, ne može puno izgubiti.