Home Crna kronika Starac bušio gume na autima parkiranim na invalidska mjesta

Starac bušio gume na autima parkiranim na invalidska mjesta

SHARE

78-GODIŠNJI umirovljenik iz Koprivnice odlučio se osvetiti neodgovornim vozačima koji su se svojim automobilima parkirali na mjestima za invalide ispred robnog centra Peveca u Koprivnici.

Naime, kako piše podravski.hr, umirovljenik je u desetak minuta 31. srpnja ove godine na parkiralištu ispred ulaza u Pevec odlučio uzeti pravdu u svoje ruke.

Za desetak minuta uspio je izbušiti gume na trima nepropisno parkiranim vozilima. Prema snimci nadzornih kamera, od 15.05 do 15.15 sati sa šilom u rukama srditi je 78-godišnjak išao od auta do auta i bušio gume.

Najprije je došao do Ford Fusiona kojem je izbušio sve četiri gume. Zatim je probušio dvije gume na Fiatu Unu, a svoj je pohod završio na omanjem terencu Suzuki Jimnyju, na kojem je također izbušio sve četiri gume.

Umirovljenik je nakon toga pobjegao, a policajci su ga uhitili nakon pregleda snimki nadzornih kamera. Najveću štetu od 2500 kuna učinio je na skupim gumama Ford Fusiona, a najviše problema vlasnici Fiat Una, koja se nije imala kako vratiti do Kalinovca u kojem živi.

Poludio zbog prekršaja

Kako je starac priznao tijekom ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, “poludio” je kada je vidio automobile parkirane na mjestima za invalide.

“Provjerio sam i nisu imali oznake za invalide. Tamo se nisu smjeli parkirati. To me jako razljutilo pa sam šilom koje sam tamo pronašao probušio gume na tim automobilima”, kazao je umirovljenik koprivničkim tužiteljima.

“Svjestan sam da sam pogriješio i spreman sam nadoknaditi štetu”, odgovorio je tijekom ispitivanja nedugo nakon što su ga uhitili koprivnički policajci i priveli zbog oštećenja tuđe imovine.

Slučaj je ovih dana stigao na koprivnički Općinski sud. Sudac Krešimir Pavlović kaznenim je nalogom umirovljenika proglasio krivim i osudio ga na pet mjeseci uvjetnog zatvora. Mora nadoknaditi više od 3000 kuna štete i uplatiti 300 kuna troškova suda.