Home Šport Hrvatska – Grčka: Sve što trebate znati o utakmici i posljednje informacije

Hrvatska – Grčka: Sve što trebate znati o utakmici i posljednje informacije

SHARE

Hrvatska ili Grčka, odluka o putniku na Svjetsko prvenstvo 2018. past će u nedjelju u Pireju, ali od utakmice na Maksimiru puno očekuju obje reprezentacije. Sve se vrti oko toga hoće li Hrvatska probiti grčki bunker u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija.

Hrvatska reprezentacija velik je favorit na kladionicama i za ovu utakmicu i za odlazak u Rusiju. No Grčka je u Zagreb stigla jako motivirana, a njihov stil poznat je svima. Izbornik grčke reprezentacije Michael Skibbe zna koje je najveće oružje njegove momčadi, oprezan je, ali tvrdi kako zna koje su slabosti hrvatske reprezentacije.

Hrvatska favorit, Grčka ljuta i motivirana

Grci su malo ljuti na FIFA-u zbog pomalo iznenađujuće kazne Kostasu Manolasu koji je suspendiran za prvu utakmicu jer je protiv Cipra namjerno zaradio žuti karton.

“Takvih slučajeva do sada nije bilo i Fifa do sada nije donosila takve odluke. Sasvim sigurno bila je to nepoštena odluka,” kazao je njemački stručnjak kojeg je razveselila vijest s posljednjeg treninga. Branič dortmundske Borussije Sokratis Papastathopoulos dobio je dozvolu liječnika i bit će na travnjaku od prve minute.

Grčka ima svojih problema, a onaj izbornika Dalića je ozljeda Milana Badeljakoji je trebao igrati u prvih 11. Njega bi prema posljednjim informacijama trebao zamijeniti Marcelo Brozović koji se nedavno oporavio od ozljede.

Kako otvoriti grčki bunker?

Kako je to igrati protiv zatvorenih momčadi jako dobro zna hrvatski kapetan.Luka Modrić je uoči utakmice medijima objasnio što je činiti njemu i suigračima u takvoj situaciji

”Sigurno da je uvijek jednostavnije igrati kad i suparnik igra otvoreno, ali protiv takvih ekipa trebamo biti strpljivi, igrati brzo i raditi višak jedan na jedan, ali s brzim protokom lopte”, rekao je Modrić.

Zlatko Dalić već nekoliko dana ponavlja samo jedno, njegovi igrači trebaju biti strpljivi jer ”ovo je tek prvo poluvrijeme”. Isto je rekao na pitanje o stanju ozljede Marija Mandžukića koji želi istrčati na Maksimir, ali njegov nastup bit će upitan do samog početka utakmice.

Ono što također treba istaknuti je da čak sedmorici hrvatskih i grčkih reprezentativaca prijeti propuštanje uzvratne utakmice u nedjelju u Pireju. Od naših su u opasnosti Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Nikola Kalinić, Marko Rog, Josip Pivarić i Domagoj Vida.

Hrvatska samo jednom pobijedila Grčku

Zanimljivo, Hrvatska je četiri puta sudjelovala u dodatnim kvalifikacijama i uvijek je izašla kao pobjednik. U osam susreta ostvarili smo četiri pobjede i četiri remija uz 10-2 razliku pogodaka. Grčka je dva puta igrala dodatne kvalifikacije i oba puta je slavila. Ukupno je odigrala četiri utakmice ostvarivši dvije pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 5-2.

Hrvatska je do sada šest puta igrala protiv Grčke i pritom ostvarila samo jednu pobjedu. Uz jednu pobjedu imamo i tri neodlučena ishoda i dva poraza uz negativnu razliku pogodaka 6-8. Od šest utakmica četiri su bile službene, a dvije prijateljske.

Napokon se očekuje i pun Maksimir. Ulaznice su gotovo rasprodane i Hrvatsku bi trebalo bodriti više do 30 tisuća navijača.

Vjerojatni sastavi:

Hrvatska: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Kramarić, Modrić, Perišić – Mandžukić

Grčka: Karnezis – Tzavellas, Papadopoulos, Papastathopoulos, Torosidis – Stafylidis, Zeca – Tziolis, Fortounis, Lazaros – Mitroglou