Home Crna kronika Dvije osobe u bolnici nakon teške nesreće kod Mostara

Dvije osobe u bolnici nakon teške nesreće kod Mostara

SHARE

Dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede u prometnoj nesreći koja se u srijedu oko 22:45 sati dogodila u mjestu Salakovac, sjeverno od Mostara.

Do prometne nesreće došlo kad je u jednom trenutku vozač Ford Mondea, iz zasad neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad automobilom, te udario u bankinu.
Kako se doznaje na mjestu ove prometne nesreće, automobil Ford Mondeo se kretao iz smjera Mostara prema Salakovcu, kada je u jednom trenutku automobil izletio s ceste, udario u zaštitnu ogradu i isčupao ju, te je vozilo nastavilo kretanje.

Ford se potom vratio na magistralu, prešao oba kolnička traka, te s druge strane udario i isčupao prometni znak, da bi se nakon toga zaustavio u jarku pored ceste.
Trag od prvobitnog izlijetanja s magistrale do mjesta zaustavljanja vozila bio je oko 150 metara. Dijelovi betonskog postolja koji su držali zaštitnu ogradu (bankinu), te vrata s vozačeve strane automobila su odletjeli na livadu s jedne strane magistrale, a automobil je svoje kretanje završio s druge strane ceste.

Ozlijeđene osobe su vozilom Hitne pomoći prebačene u mostarsku bolnicu, a policija je obavila očevid. Do okončanja očevida dio magistralne ceste M-17 je bio zatvoren za promet, a vozila su preusmjeravana na lokalnu cestu kroz bjelopoljsku kotlinu.

Jedna osoba je u ovoj nesreći zadobila teže tjelesne ozljede, dok je druga lakše ozlijeđena, javlja Bljesak.info.

Po naredbi dežurnog tužitelja, automobil je specijaliziranim policijskim vozilom “pauk” prebačen u krug Policijske uprave Mostar radi obavljanja vještačenja tehničke ispravnosti Forda.