Home Gospodarstvo Od subote gorivo skuplje za pet feninga

Od subote gorivo skuplje za pet feninga

SHARE

Naftni derivati, benzin i gorivo, od subote će biti skuplji za pet feninga, na velikom broju benzinskih crpki u Federaciji Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Avaz iz Ministarstva trgovine Federacije BiH.

Šefica Odjela za analizu, cijene i razvoj tržišta u ovom ministarstvu Lela Glibo, potvrdila je da su u protekla dva dana počeli pristizati zahtjevi dobavljača, te da će do kraja tjedna doći do povećanja cijena dizelskih i benzinskih goriva, prenosi Manager.ba.

Novi zahtjevi

“S većeg broja benzinskih crpki u FBiH pristižu zahtjevi za povećanje cijene oba goriva za pet feninga. Nove zahtjeve primamo svakodnevno. Trenutno ih ima 60”, kazala je Glibo.

Distributeri goriva za automobile zatražili su povećanje od pet feninga, odnosno deset litara benzina ili nafte bit će skuplje pola marke.

“Formiranje cijena u maloprodaji je slobodno. Mi reagiramo jedino u slučajevima enormno visokih cijena”, kazala je Glibo.

U RS gorivo već poskupjelo

Podsjetimo, na benzinskim crpkama u Republici Srpskoj već su zabilježena blaga povećenja cijena goriva za pet feninga.

Cijene goriva iznose od 1,84 do 1,89 konvertibilnih maraka po litru, u ovisnosti od teritorije na kojoj se benzinska crpka nalazi.