Home Društvo VIDEO Želja jednog dječaka potresla cijelu Hrvatsku – izbornik Zlatko Dalić prvi...

VIDEO Želja jednog dječaka potresla cijelu Hrvatsku – izbornik Zlatko Dalić prvi uplatio novac

SHARE

– Naježio sam se odmah. Gledao sam tu uplatnicu i čitao Zlatko Dalić. Ne mogu vjerovati da nam izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije želi pomoći da zadržimo kuću. Srce mi je počelo ubrzano tući, nisam mogao vjerovati. I on ima veliko srce – ispričao je Željko Lacković za emisiju “Provjereno” Nove TV.

Njegova šesteročlana obitelj se uvjerila da Hrvatska ima veliko srce. Nakon što su reporteri “Provjerenog” donijeli priču o obitelji Lacković iz Hercegovaca, koja zbog teških životnih okolnosti može izgubiti kuću u kojoj živi, Hrvatska je bila potresena. No, javnost je još jednom pokazala kako može biti složna kada je u pitanju pomoć onima kojima je to uistinu potrebno jer nakon prikazivanja priloga u „Provjereno, pomoć obitelji pristiže sa svih strana zemlje, piše Dnevnik.hr

Jedan od dobročinitelja odlučio im je priskrbiti drva za ovu i sljedeću zimu. Neki su ih pojedinci željeli i osobno upoznati, poput para iz Daruvara koji im je donio hranu i povrće, pa čak i čajnu kobasicu koje se, priča Ana Lacković, baš to jutro poželio njezin unuk Luka. „Ta ženica je rekla da je nju to tako dotaknulo da je morala doći. Evo, oni su zaista prvi došli, iznenadili su nas jako, donijeli su djeci i slatkiše“, priča Ana.

Novac za plaćanje cjelokupnog iznosa kredita nije se još skupio, no drva za ogrjev već imaju ne samo za ovu, nego i za iduću zimu. Željko sada može i priuštiti put liječniku u Zagreb jer dosad nije imao ni novca ni snage uhvatiti se u koštac sa zloćudnom bolešću od koje boluje. Svima koji su im pomogli, obitelj Lacković od srca zahvaljuje, a već sada imaju želju dobročinstvo širiti dalje kada otplate kredit.

„Ne dolazi u obzir da zanemarim potrebe drugih gluhih ili siromašnih obitelji. Želim im pomoći na jednak način. Tko god bude imao potrebu, da li gluh, siromašan ili netko drugi, pomoći ću im sigurno“, kaže Željko.

Podsjećamo, kuću u kojoj danas živi šesteročlana obitelj Željko Lacković kupio je prije 11 godina na kredit. Tada je radio je u tvornici namještaja u kojoj je bio zaposlen 20 godina, no prije tri godine stvari su krenule nizbrdo – uz to što su i on i supruga Ivana gluhi, Željko je saznao da boluje od karcinoma i dobio otkaz na bolovanju. Danas je bez posla i primanja pa obitelj živi od socijalne pomoći i dječjeg doplatka, a zakašnjele rate kredita već im mjesecima zadaju tešku muku. Upravo je zato jedina želja njegovog najstarijeg sina Dražena da njegova obitelj plati kuću u kojoj živi, piše Dnevnik.hr.

Cijelu priču pogledajte u video prlilogu

Dnevnik.hr