Home Crna kronika Pljačka automat kluba u Ljubuškom: Sva trojica osumnjičenika u pritvoru

Pljačka automat kluba u Ljubuškom: Sva trojica osumnjičenika u pritvoru

SHARE

Sva trojica osumnjičenika Z.S. (34), T.Ć. (35) i I.R. (29) nalaze se u pritvoru.

Osumnjičenicima Z.S., T.Ć. i I.R. stavlja se na teret da su 22.9.2017. godine u Ljubuškom, točnije u automat klubu, izvršili kazneno djelo Razbojništva uz prijetnju vatrenim oružjem, iz kojeg su i ispalili jedan hitac. Tom prilikom osumnjičenici su otuđili određeni iznos novca.

Nakon što je sudac za prijašnji postupak Županijskog suda u Širokom Brijegu odbio prijedlog da odredi pritvor osumnjičeniku T.Ć., Županijsko tužiteljstvo ŽZH uložilo je žalbu, koju je vijeće istog suda sastavljeno od trojice sudaca uvažilo i predmet vratilo sucu na ponovno odlučivanje. U ponovljenom postupku sudac je odredio pritvor prema osumnjičeniku T.Ć. zbog bojazni utjecaja na sudionike, prikrivanje dokaza i ponavljanje kaznenog djela. Pritvor je određen u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode.

Izjavu Josipa Aničića za Jabuka.tv, koji je viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu prenosimo u cijelosti:

Podsjećam da su se osumnjičenici Z.S. i I.R. već nalazili u pritvoru. A s obzirom da je istjecao pritvor određen prema osumnjičeniku Z.S. tužiteljstvo je Vijeću Županijskog suda u Širokom Brijegu podnijelo prijedlog za produljenje pritvora za još 2 (dva) mjeseca. Vijeće je usvojilo prijedlog i produljilo pritvor prema osumnjičenom Z.S., zbog bojazni utjecaja na sudionike, prikrivanje dokaza i ponavljanje kaznenog djela.

jabuka.tv