Home Kultura Oliver stao na kraj nagađanjima u vezi splitskog nastupa

Oliver stao na kraj nagađanjima u vezi splitskog nastupa

SHARE

U ugodnoj i spontanoj atmosferi danas je u Splitu održana press konferencija povodom nadolazećeg rođendanskog koncerta Olivera i Zagrebačke filharmonije u Spaladium Areni u petak 15.12.2017.

Kroz duhovit razgovor proveo nas je Renco Posinković iz Spladium Arene, uz podršku Olivera, maestra Alana Bjelinskog i Ante Gele.

“Čini mi se da bi moglo bit lipo i čekan taj dan… Sedamdeset godina navršenih, kad sam bija dvadeset godina star, sve mi je to bilo nezamislivo…”, otvorio je Oliver srce sugrađanima.

Slavlje OLIVERovih 70 započelo je u ožujku u zagrebačkoj Areni, a Oliverov grad čuvao se kao događaj uoči glazbenikova rođendana. Oliver i Zagrebačka filharmonija prvi puta će se predstaviti Splitu u toj postavi. Među svim galzbenicima vlada iznimno uzbuđenje uoči koncerta, a gradski kuloari naveliko bruje o ogromnom interesu Oliverovih sugrađana za ovaj izniman događaj.

Iako uživa povlašteno mjesto na glazbenoj sceni ostaje dodirljiv za svakog poklonika i otvoren za suradnje s kolegama i sudjelovanje u mnogim projektima.

Nakon toliko godina, danas, jednakim žarom i voljom sjeda za klavir, svira, pjeva, snima nove pjesme i koncertira.

Uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem prijatelja i suradnika maestra Alana Bjelinskog , Ante Gele, Zbora Izvor i naravno svojih Dupina, Oliver najavljuje večer ispunjenu pismom i dobrom zabavom uz najbolju audio i video produkciju.

Iza njega stoje 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike te koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyju…

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl u prodaji će biti online, kao i na svim prodajnim mjestima Eventima od ponedjeljka, 13. studenog u 13:00. Cijene će se kretati od 190kn (gornja tribina) do 260kn (vip parter).