Home Društvo Todorić dobio unuka, na blogu objavio ime, odmah ga prozvali da nije...

Todorić dobio unuka, na blogu objavio ime, odmah ga prozvali da nije hrvatsko

SHARE

Todorićeva snaha Milica Mihajlović, supruga njegova sina Ivana Todorića, rodila je u Švicarskoj, a sretnu vijest na svom je blogu objavio i ponosni djed Ivica.

“Sreća koja se ne može opisati riječima, ali koja jednostavno traži da se podijeli sa svima. A danas je takav dan. Rodio se još jedan Todorić, mali Vid ! Sve na ovom svijetu mogu mi oduzeti, mogu me ponižavati i progoniti, ali najveću vrijednost nikada nisu i neće moći – moju obitelj. I za nju se nikada neću prestati boriti”, napisao je bivši vlasnik Agrokora.

Njegova snaha Milica, bivša srbijanska menekenka, rodila je u privatnoj klinici u Švicarskoj.

Milica i Ivan, koji je inače diplomirao ekonomiju, upoznali su se u New Yorku 2009. godine, dok se ona bavila manekenstvom. Kažu da je to bila ”ljubav na prvi pogled”, a nakon šest mjeseci Milica se iz Beograda preselila u Zagreb i upoznala najbogatiju hrvatsku obitelj.

Na društvenim mrežama odmah su počeli komenitirati da ime nije Hrvatsko jer asocira na Vidovdan, važan datum u srbijanskoj povijesti.

Vidovdan je blagdan Sv. Vida u Srpskoj i Bugarskoj pravoslavnoj Crkvi, slavi se 28. lipnja i često se spominje u narodnim pjesmama kao Vidiovdanak narodni ustanak, a Srbi i danas spominji kao Dan koji otvara oči

Za Srbe je 28 lipanj ( Vidovdan) važan iz nekoliko povijesnih raloga:

  • 1389. dogodila Kosovska bitka,
  • 1914. atentat na  Franju Ferdinanda u Sarajevu,
  • 1921., Aleksandar proglasio novi ustav Kraljevine SHS  – Vidovdanski ustav,
  • 1989. govor Slobodana Miloševića na Gazimestanu,
  • 2001. Slobodan Milošević izručen u Haag

Sveti Vid inače je kršćanski svetac i mučenik porijeklom sa Sicilije i jednako se štuje kod svih krščana – pravoslavnih i katolika. Posvećene su mu mnoge crkve, a kod nas je najpoznatija katedrala Svetog Vida u Rijeci čiji je zaštitnik.

Ime Vid latinskog je porijeka izvedeno od riječi “vita”, što znači “život”.