Home Društvo Tročlana ekipa odnijela vrtoglavih 240.000 kuna iz Potjere: Kotiga podbacio, a briljirao...

Tročlana ekipa odnijela vrtoglavih 240.000 kuna iz Potjere: Kotiga podbacio, a briljirao student FER-a

SHARE

Ivana, Branko i Fabijan, trojac su koji su u sinoć prikazanoj Potjeri ‘olakšali’ HRT za 240.000 kuna. Odmah na početku kapetanici Ivani, lovac Dean Kotiga pohvalio je modni izričaj, rekavši uz sve da ‘misli da će mu točkice na njenoj bluzi ometati koncentraciju’. S obzirom da je spomenuti lovac pružio jednu od najgorih predstava u završnoj potjeri, čini se da su se njegove crne slutnje pokazale točnima.

Ekipa je uspjela skupiti svega devet odgovora u zadnjoj fazi kviza, što je uz tri unaprijed ubrojana, bilo ukupno 12 koraka prednosti. Inače tu brojku lovci uglavnom stižu, ali sinoć Kotiga nije došao ni do pola puta, uz okolnost da ga je ekipa niz puta vraćala, budući da je imao čak sedam netočnih odgovora.

Sve tri člana ekipe, išla su na višu ponudu, što je na kraju rezultiralo s trećim najvećim osvojenim iznosom do sada. Neprikosnovena su u tom pogledu i dalje tri profesora, koja su osvojila 250.000 kuna, a druga najbolja ekipa, doduše četveročlana, osvojila je 240.555 kuna.

Od sinoćnjeg trojca, najimpresivniji nastup imao je u kvizaškim krugovima poznati student FER-a Fabijan Čorak. On je u brzopoteznoj minuti odgovorio sedam pitanja, a iako je u blagajni već bilo nemalih 140.000 kuna, on je ipak išao na višu ponudu, koju je obranio i tako pridodao budžetu još sto tisuća kuna. Uz to je dao najveći doprinos i u završnoj potjeri.
Inače, nedavno smo pisali o Nevenu Milijiću, koji je po rezultatima najistaknutiji mladi kvizaš u Hrvatskoj. No, 21-godišnji Fabijan, također je jedna od ‘velikih nada’ kvizaške scene te trenutno zauzima 25., mjesto na rang listi Hrvatskog kviz saveza.
Kotiga je sinoć istaknuo kako smatra da je Fabijan jedan od najperspektivnijih kvizaša, čak i u globalnim okvirima, između ostaloga i radi toga jer je na svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, bio među top 5!