Home Vijesti Evo što se događa s tijelom muškarca kada se ne seksa duže...

Evo što se događa s tijelom muškarca kada se ne seksa duže vrijeme

SHARE
Osobe koje redovito imaju seksualne odnose sretnije su i zadovoljnije, pokazala su to brojna istraživanja

Mnogo je razloga zašto bismo trebali redovito prakticirati seks, a najvažniji od njih je način na koji on utječe na vaše zdravlje.

Osobe koje redovito imaju seksualne odnose sretnije su i zadovoljnije, pokazala su to brojna istraživanja, no jeste li se ikada zapitali što se događa s vašim tijelom ako se prestanete seksati.

Evo odgovora.

1. Erektilna disfunkcija
Muškarci koji duže vrijeme nisu imali seksualni odnos, a prešli su 50. godinu, vjerojatno će patiti od erektilne disfunkcije. Kako bi ostali u seksualnoj formi, morate je i održavati.

2. Veći rizik za rak prostate
Ako ne masturbirate redovito, a i ne seksate se, šanse za obolijevanje od raka prostate mnogo su veće. Istraživanja su pokazala da češće ejakulacije (od 4 do 7 puta tjedno) smanjuju rizik od raka prostate.

3. Visoki krvni tlak
Istraživanje je pokazalo kako osobe koje imaju redovit seks imaju manji krvni tlak od onih koje ga ne prakticiraju.
Iako je današnje društvo otvorenije o seksu kao nikada prije, neke su teme i dalje svojevrsni tabu. Donosimo 10 seksualnih fantazija koje sve žene imaju, ali mnoge je i dalje sram priznati…

4. Stres
Vruća noć u krevetu sve može popraviti. Endorfin koji se oslobađa tijekom seksa popravlja raspoloženje i mnogo je puta dokazano da seks pozitivno djeluje na ljude koji su pod stresom.

5. Imunitet slabi
Orgazmi su od velike koristi za vaš imunološki sustav. Liječnici su iz uzorka sline došli do zaključka kako muškarci koji nemaju redovit seks imaju slabili imunitet i podložniji su bolestima.

6. Bolje ćete raditi
Seks ne samo da je dobar za vas nego i za vašu okolinu, osobito onu na poslu. Istraživanje je pokazalo kako su parovi koji redovito prakticiraju seks puno učinkovitiji na poslu od onih koji nemaju aktivan seksualni život.