Home Crna kronika Produljen pritvor osumnjičeniku za pljačku automat kluba u Ljubuškom

Produljen pritvor osumnjičeniku za pljačku automat kluba u Ljubuškom

SHARE

Za I. R., jednoga od trojice muškaraca na koje se sumnja da su 22. rujna 2017. godine u automat klubu u Ljubuškom izvršili kazneno djelo Razbojništvo uz prijetnju vatrenim oružjem i otuđili određeni iznos novca produljen je pritvor.

“S obzirom na to da je jednomjesečni pritvor prema osumnjičeniku I. R. istjecao 17. studenoga 2017. godine, Županijsko tužiteljstvo ŽZH u utorak 14. studenoga 2017. godine podnijelo je prijedlog za produljenje pritvora za još dva mjeseca”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

U predmetnom prijedlogu izneseni su razlozi zbog kojih je zatraženo da se osumnjičeniku I. R. produlji pritvor, smatrajući da bi osumnjičenik boravkom na slobodi utjecao na svjedoke te bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Županijski sud u Širokom Brijegu u petak 17. studenoga donio je rješenje kojim je osumnjičenom produljio pritvor za još dva mjeseca.

Radi boljega razumijevanja postupka, bitno je naglasiti da osumnjičeni ima pravo izjaviti žalbu na produljenje pritvora o kojoj će odlučiti Vrhovni sud FBiH.

“Osumnjičenom I.R. stavljeno je na teret da je zajedno sa Z. S. (34) i T. Ć. (35) dana 22. rujna 2017. u Ljubuškom, točnije u automat klubu, izvršio kazneno djelo Razbojništva, tako što su uz prijetnju i pucanjem iz automatske puške od djelatnice automat kluba oduzeli određeni iznos novca u raznim apoenima kako bi sebi pribavili protupravnu imovinsku korist”, zaključio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić.