Home Društvo Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru osvojili 4. mjesto u simulaciji suđenja

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru osvojili 4. mjesto u simulaciji suđenja

SHARE

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru osvojili su četvrto mjesto u 6. državnom natjecanju u simulaciji suđenja u oblasti krivičnog prava na Jahorini na kojem su sudjelovali studenti pravnih fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine gdje je ekipa iz Banja Luke odnijela pobjedu.

Na natjecanju su sa Sveučilišta u Mostaru sudjelovala dva trenera Ivan Ćavar i Nikica Drmać i šest natjecatelja; Tin Aničić, Darija Fišić i David Marin kao aplikanti i Darko Kostić, Dijana Groznica i Kristina Skeledžija kao respodenti.

Svi studenti su najprije rangirani prema pismenim podnescima koje su pisali tijekom listopada na osnovu slučaja kojeg su dobili, a nakon otvara natjecanja bili su podjeljeni u kvalifikacijske grupe.

U kvalifikacijskom dijelu nastupale su i respodenti i aplikanti iz Mostara te su su aplikanti pobjedom nad respodentima Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara osigurali polufinale te uz minimalnu razliku od jednog boda ostali bez finala.

Darija Fišić, jedna od natjecateljica s Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru navodi kako joj je ovo natjecanje uvelike pomoglo pri razvijanju retoričkih sposobnosti, ali i samog pravničkog načina razmišljanja.

Za uspjeh na ovakvom natjecanju itekako je potrebna pomoć i podrška mentora. Studenti ne bi trebali biti prepušteni samima sebi ukoliko žele otvariti veći rezultat. Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru pruža dobre mogućnosti za uspjeh kako u nastavnim tako i izvannastavnim aktivnosti“, objasnila je Fišić i dodala kako je bitno samo imati dobru volju i želju za uspjehom ali i odlučnost kako bi studenti postigli ono što mogu na području onoga čime se žele baviti.

Studentica Kristina Skeledžija zadovoljna je samim nastupom zbog opromnog iskustva koje je stekla.

Za nas studente pravnih fakulteta, to je bilo jedno veliko iskustvo gdje smo pored teoretskog znanja koje nam pruža fakultet, osjetili i praktični dio našeg budućeg zvanja. Nadam se da će se i drugi studenti narednih godina prijaviti na ovakvu vrstu natjecanja jer osim znanja koje će steći, upoznat će i studente drugih pravnih fakulteta kao i cijenjene suce“, poručila je Skeledžija.

Ovo je 6. državno natjecanje koje svake godine na Jahorini okuplja studente sa svih pravnih fakulteta u BiH.